Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με την κακοκαιρία που ονομάστηκε «Αθηνά» να βρίσκεται ήδη στα δυτικά της χώρας μας. Μετά τα μεσάνυχτα, έντονη βροχή και ισχυροί άνεμοι έπληξαν την Κέρκυρα. Κλειστά θα είναι τα σχολεία σήμερα σε Κέρκυρα και Παξούς.

Κάτοικοι στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά έλαβαν στα κινητά τους προειδοποίηση μέσω του 112 για ακραία καιρικά φαινόμενα. Καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Η ΕΜΥ προειδοποίησε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τη βορειοδυτική Ελλάδα και σταδιακά τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις, καθώς και θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα δυτικά, η ένταση των οποίων θα φτάσει πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας «Αθηνά»:

 

 

Σε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών. Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Οδηγίες για την προστασία των πολιτών

Παράλληλα το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε οδηγίες που εξέδωσε καλεί τους πολίτες των περιοχών όπου θα πλήξει η κακοκαιρία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τα παρακάτω:

-Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σας σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

-Αν βρίσκεστε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν, αποφεύγετε την παραμονή σας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.

-Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανένα λόγο.

-Παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις