Και μετά τις Πρέσπες οι Σκοπιανοί διαφημίζουν μακεδονικό κρασί 2000 ετών

Άρχισε η «σύγκρουση» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βόρεια Μακεδονία για τις εμπορικές ονομασίες και τα σήματα, τα οποία δεν ρυθμίζονται οριστικά από την συμφωνία των Πρεσπών.

Φορέας της γειτονικής χώρας με το όνομα «Ομοσπονδία Κρασιών της Μακεδονίας», ο οποίος υποστηρίζει στον ιστότοπό του ότι παράγει οίνους με «παράδοση 2.000 ετών», θα λάβει μέρος στην μεγάλη έκθεση στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, μεταξύ 17 και 19 Μαρτίου.

Η ομοσπονδία έχει στην ιστοσελίδα της φωτογραφία αμφορέα που φέρει το έμβλημα του Ήλιου της Βεργίνας, ενώ στα κείμενα δεν έχει τροποποιήσει το όνομα της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία».

Σημειώνεται πως οι Πρέσπες προβλέπουν αλλαγή του ονόματος σε όλους τους κρατικούς φορείς της γειτονικής χώρας και σε ιδιωτικές οντότητες που χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο. Η εν λόγω ομοσπονδία χαρακτηρίζει τον εαυτό της Μη Κυβερνητική Οργάνωση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των οινοποιών και δεν κάνει λόγο για κρατικά κονδύλια.

Υπενθυμίζεται πως χθες στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου το περίπτερο της Βόρειας Μακεδονίας ήταν διακομισμένο με διαφημιστικά συνθήματα όπως «Διαχρονική Μακεδονία».

Οι επίμαχες αφίσες και πινακίδες αφαιρέθηκαν τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες μετά από παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας.
Πηγή: skai.gr