Κλείσιμο

Ιταλικές αρχές: Σορός επιβάτη του Norman Atlantic φέρεται να ανήκει σε Έλληνα (video)

Τα στοιχεία ενός ακόμα ατόμου η σορός του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε οδηγό φορτηγού, αναζητούν οι ιταλικές Αρχές, οι οποίες ζήτησαν ήδη από τους φερόμενους ως συγγενείς του να μεταβούν στην Ιταλία για αναγνώριση. Εφόσον ταυτοποιηθεί η σορός, θα πρόκειται για τον τέταρτο Έλληνα νεκρό, επιβάτη του πλοίου Norman Atlantic.



Στο μεταξύ, έφθασαν το μεσημέρι στο λιμάνι της Πάτρας, με επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο από την Ιταλία, όλοι οι Έλληνες που αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου Norman Atlantic και αυτήν τη στιγμή γίνεται διασταύρωση στοιχείων και ταυτοποίηση από άνδρες του τοπικού Λιμεναρχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 33 άτομα, από τα 55 μέλη του πληρώματος, στα οποία περιλαμβάνονται και Ιταλοί. Σύμφωνα με τη ναυλώτρια εταιρεία, τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.



«Κάναμε όλοι το καθήκον μας δήλωσε μέλος του πληρώματος του μοιραίου πλοίου σύμφωνα με το patrastimes.gr. O διασωθείς πρόσθεσε ότι οι ναυτικοί του Norman Atlantic κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να βοηθήσουν τους επιβάτες και έφυγαν τελευταίοι αφού πρώτα σιγουρεύτηκαν πως δεν υπήρχαν άλλοι».

Eντολή στις κατά τόπους λιμενικές Αρχές της χώρας να παρέχουν με γρήγορους ρυθμούς κάθε διευκόλυνση προς τους συγγενείς των επιβατών του Norman Atlantic που μπορεί να αφορούν μετακινήσεις ή διαμονή, έδωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τα στοιχεία των Ελλήνων που επέβαιναν στο Norman Atlantic και αγνοούνται είναι τα εξής:

1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ



Την Τετάρτη, έγινε γνωστό ότι υπάρχει τρίτος Έλληνας νεκρός ανάμεσα στα έντεκα θύματα του ναυτικού δυστυχήματος του Norman Atlantic. Νεκρός είναι ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΧΗΣ, οδηγός βυτιοφόρου, ηλικίας 58 ετών. Καταγόταν από τη Ζάκυνθο και ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το αλαλούμ με τα ιταλικά ΜΜΕ να δίνουν 477 διασωθέντες επικαλούμενα την ιταλική ακτοφυλακή, ενώ η ΑΝΕΚ ανέφερε ότι στο πλοίο επέβαιναν 474 άτομα...

Σημειώνεται ότι το Norman Atlantic παραμένει δυο ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Αυλώνας, στο νησί Σάσωνα, καθώς οι καιρικές συνθήκες παραμένουν άσχημες και εμποδίζουν τη ρυμούλκησή του στο Μπρίντιζι.
Πηγή: skai.gr