Ηράκλειο: Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε άνδρα που πέταξε γατάκια σε κάδο σκουπιδιών

Ηράκλειο: Πρόστιμο 250.000 σε άνδρα που πέταξε γατάκια σε κάδο

Μια γυναίκα πλησίασε τον κάδο για να πετάξει κάτι, όταν προς έκπληξή της άκουσε το νιαούρισμα πέντε γατιών

Σαν να ήταν... σκουπίδια συμπεριφέρθηκε σε 5 νεογέννητα γατάκια ένας 59χρονος άνδρας, ο οποίος ξεκινώντας από το μετόχι του σε περιοχή πέριξ του Ηρακλείου Κρήτης όπου ο ίδιος διατηρεί κότες και σκυλιά, έφτασε στην Εθνική Οδό Ηρακλείου-Μοιρών, όπου σε κάδο εναπόθεσε τη σακούλα με τα γατάκια που είχε βρει στο μετόχι του κι αποχώρησε ... σαν να μην τρέχει τίποτα!

Λίγη ώρα μετά μια γυναίκα πλησίασε τον κάδο για να πετάξει κάτι, όταν προς έκπληξή της άκουσε το νιαούρισμα των γατιών.

Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και Φιλοζωικές οργανώσεις, που έσπευσαν και αστυνομικοί του Β' Αστυνομικού Τμήματος (πρώην Α.Τ. Αγίου Μύρωνα) εντόπισαν τη... σακούλα της ντροπής.

Τη σκυτάλη πήραν οι αστυνομικοί που αξιοποιώντας και υλικό από κάμερες στην περιοχή - μάλιστα κάμερα υπάρχει και ακριβώς απέναντι από τον κάδο - είδαν ένα λευκό αυτοκίνητο να προσεγγίζει τον κάδο, κάποιον να βγαίνει και να πετάει κάτι.

Έτσι έφτασαν γρήγορα στην ταυτότητα του άνδρα, τον οποίο ...επισκέφθηκαν στο σπίτι του. Ο ίδιος, μην έχοντας πιθανώς συναίσθηση της πράξης του και της βαρύτητας αυτής, παραδέχτηκε ότι πέταξε τα γατάκια μέσα στη σακούλα, ισχυριζόμενος όμως ότι δεν ήταν ζωντανά.

Σε βάρος του άνδρα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού περιεχομένου, αφού πλέον είναι κακούργημα η εγκατάλειψη και θανάτωση ζώου, ενώ στον άνδρα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ για κάθε ζωάκι, ήτοι 250.000 ευρώ για τα 5 γατάκια.

Πηγή: Cretalive