Κλείσιμο

Ιός κορωνοπάρτι σε πλατείες: Νέες εικόνες συνωστισμού σε Κυψέλη, Εξάρχεια, Κολωνάκι, Ψυρρή

Εξαπλώνεται ο ιός… των κορωνοπάρτι σε πλατείες της Αττικής. Νέες εικόνες συνωστισμού με εκατοντάδες συγκεντρωμένους καταγράφηκαν για άλλη μία νύχτα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, του Ψυρρή και το Περιστέρι. Στην Κυψέλη μάλιστα είχε στηθεί πάρτι με μουσική παρόμοιο με αυτό της Παρασκευής, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων, με τους περίοικους να είναι αγανακτισμένοι.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι συγκεντρωμένοι στο μεγάλο υπαίθριο πάρτι την Παρασκευή το βραδύ στην πλατειά Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη ήταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τα Εξάρχεια και το Παγκράτι. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για εκείνους που έως προ ήμερων συγκεντρώνονταν στην πλατεία Βαρνάβα, την οποία επιτηρούν οι αρχές. 

Οι πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκτιμούν ότι τα άτομα αυτά στόχευαν σε μια ευθεία αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της αστυνομίας, κάτι που ΕΛΑΣ δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση. Τονίζουν ότι οι αστυνομικοί δεν επενέβησαν για να αποφευχθούν επεισόδια αντίστοιχα με της Νέας Σμύρνης.

Σημειώνεται ότι και την Κυριακή το πρωί, υπάλληλοι του δήμου και πολίτες αντίκρισαν τις ίδιες εικόνες στην πλατεία Αγίου Γεωργίου με ένα "χαλί" από απορρίμματα...

Πηγή: skai.gr