Της Σταματίνας Σταματάκου

Ακόμη μία κακοποίηση αδέσποτου ζώου σημειώθηκε στην εκπνοή του 2020 εν μέσω πανδημίας και lockdown, αυτή την φορά στα Ιωάννινα, με αποτέλεσμα ένα ανυπεράσπιστο γατάκι να μείνει ανάπηρο. 

Πιο συγκεκριμένα, στις 28 Δεκεμβρίου 2020, λίγες μέρες πριν κλείσει μια δύσκολη χρονιά για όλους μας, μία εθελόντρια στην πόλη των Ιωαννίνων στη μεσημεριανή της βόλτα  για το τάισμα των αδέσποτων βρήκε στην οδό Δοσιθέου Φιλίτου (γειτονιά κοντά στο κέντρο  της πόλης) έναν γάτο να κλαίει και να σέρνει τα πίσω του πόδια. Τον πήρε και τον πήγε στο κοντινότερο κτηνιατρείο σκεπτόμενη πως είναι χτυπημένος από αυτοκίνητο.

Παραπέμφθηκε για ακτινογραφία, όπου σύμφωνα με τον κτηνίατρο κ. Πάκο διαπιστώθηκε πως ο γάτος είχε πυροβοληθεί από όπλο. Συγκεκριμένα στην ακτινογραφία  φαίνεται πως το βλήμα χτύπησε  τη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Το ζώο, δυστυχώς, αδυνατεί να στηριχτεί στα πίσω άκρα, έχει πλήρη παράλυση από τη μέση και κάτω με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να ουρήσει, ούτε να αφοδεύσει.

Δύο νεαρές κοπέλες, Ιωάννα Χαλδαίου και Ιουλία Μπογά έχουν αναλάβει την περίθαλψη και νοσηλεία, δίνοντας του μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και κάνοντας έτσι ένα νέο ξεκίνημα για τον άτυχο γατούλη, μίλησαν στο SKAI.gr. Τον ονόμασαν Chris, ο οποίος είναι μόλις 5 μηνών και παρ’ όσα του συνέβησαν, απολαμβάνει τις αγκαλιές, τα χάδια και την αγάπη. Είναι άκρως φιλικός, γουργουρίζει ασταμάτητα και προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ζωής του, μας είπαν χαρακτηριστικά.

Οι εθελόντριες κατήγγειλαν το αποτρόπαιο αυτό συμβάν στην αστυνομία. Σημειωτέον ότι η κακοποίηση ζώων είναι πλέον κακούργημα και τιμωρείται ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 έτη. "Η σιωπή είναι συνενοχή, καταγγέλλουμε κάθε περιστατικό κακοποίησης ζώων, μέχρι ο κόσμος να μάθει τον σεβασμό και την ενσυναίσθηση ως προς όλα τα έμβια όντα", τονίζουν οι εθελόντριες που ανέλαβαν τον γατούλης.

Επίσης, σημειώνουν μιλώντας στο SKAI.gr ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα  για τις αδέσποτες γάτες από το Δήμο Ιωαννίνων,  οι οποίες κυκλοφορούν σαν «φαντάσματα» στις γειτονιές της πόλης. Δυστυχώς δεν γίνεται καν προσπάθεια για τη στείρωσή τους σε αντίθεση με τα αδέσποτα σκυλιά, για τα οποία κάνουν προσπάθειες διάφορες τοπικές φιλοζωικές ομάδες  τόσο για τη μείωση του πληθυσμού τους με στειρώσεις όσο και για το τάισμα –περίθαλψη τους, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Ο γατούλης χρειάζεται υιοθεσία, κάθε προσφορά βοήθειας είναι ευπρόσδεκτη. Αν θέλετε είτε να υιοθετήσετε είτε να βοηθήσετε παρέχοντας το οτιδήποτε στο γατούλη στείλε email στo ioannachaldaiou@outlook.com.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις