Ιωάννινα: Επεισοδιακή συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου - Ντου εργαζομένων (video)

Επεισοδιακή ήταν τo βράδυ της Τετάρτης η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στα Ιωάννινα. Η εισβολή εργαζομένων της καθαριότητας την ώρα της ψηφοφορίας για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, που θα άνοιγε τον δρόμο για τη σύναψη της σύμβασης με ιδιώτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες, ήταν το κερασάκι στην τούρτα, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόφαση να τεθεί σε ψηφοφορία μόνο η πρόταση της δημοτικής αρχής και όχι η εναλλακτική πρόταση, που είχαν καταθέσει οι παρατάξεις «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα» και «Ιωάννινα 2023», λόγω μη ύπαρξης συνοδευτικής αιτιολογικής έκθεσης.

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης η ένταση χτύπησε κόκκινο, και υπήρχαν συνεχείς διακοπές, προσωπικοί χαρακτηρισμοί, ακόμη και προπηλακισμοί, αν και το κύριο μέρος της συζήτησης με την ανάπτυξη της επιχειρηματολογίας έγινε σε σχετικά πολιτισμένους τόνους. Ωστόσο, η κατάσταση έγινε έκρυθμη, όταν τέθηκε το ζήτημα της μη δυνατότητας να τεθεί στην ψηφοφορία η πρόταση της αντιπολίτευσης, γιατί στερείται αιτιολογικής βάσης, από την πλευρά του αντιδημάρχου Οικονομικών Φώτη Βάββα. Μετά από σφοδρή αντιπαράθεση ως προς την ερμηνεία του νόμου, η δημοτική αρχή επέμεινε και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μπέγκα αποχώρησαν, για να επιστρέψουν άμεσα όχι για να συμμετέχουν στην ψηφοφορία της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, αλλά για το επόμενο θέμα, που αφορούσε τη σύναψη δημόσιας σύμβασης για την αποκομιδή των απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες.

Τελικά, υπό την πίεση των εργαζομένων και μετά από συνεννοήσεις, η συνεδρίαση συνεχίστηκε και τέθηκαν σε ψηφοφορία και οι δύο προτάσεις με την πρόταση της δημοτικής αρχής να ψηφίζεται από 21 δημοτικούς συμβούλους και την πρόταση της αντιπολίτευσης να ψηφίζεται από 24. Παρά το ότι δεν ψηφίστηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ψηφοφορία έγινε και για τη σύναψη σύμβασης, με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να επαναλαμβάνεται.

Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών 

 

Πηγή: skai.gr