Ινδία: Μηνύουν τον γιο και την νύφη τους γιατί θέλουν εγγόνι αλλιώς ζητούν αποζημίωση $650.000

Ένα ζευγάρι στην πολιτεία Uttarakhand της βόρειας Ινδίας μηνύει τον μονάκριβο γιο τους και τη σύζυγό του επειδή δεν τους «έδωσαν» εγγόνι μετά από έξι χρόνια γάμου.

Ο Sanjeev και η Sadhana Prasad, 61 και 57 ετών, λένε ότι εξάντλησαν τις οικονομίες τους για να μεγαλώσουν τον γιο τους, πληρώνοντας για την εκπαίδευση του ως πιλότο καθώς και για έναν πλούσιο γάμο.

Απαιτούν αποζημίωση αξίας σχεδόν 650.000 δολαρίων (525.000 £) εάν δεν γεννηθεί κανένα εγγόνι μέσα σε ένα χρόνο.

Ο γιος τους και η σύζυγός του δεν φαίνεται να έχουν σχολιάσει την κίνηση αυτή.

Η άκρως ασυνήθιστη μήνυση υποβλήθηκε με την αιτιολογία της «ψυχικής παρενόχλησης».

Ο κ. Prasad είπε ότι είχε ξοδέψει όλες τις οικονομίες του για τον γιο του, στέλνοντάς τον στις ΗΠΑ το 2006 για εκπαίδευση πιλότων με κόστος 65.000 $.

Επέστρεψε στην Ινδία το 2007, αλλά έχασε τη δουλειά του και η οικογένειά του έπρεπε να τον στηρίξει οικονομικά για περισσότερα από δύο χρόνια, αναφέρουν οι Times of India.

Ο Shrey Sagar, 35 ετών, έπιασε τελικά δουλειά ως πιλότος. Οι γονείς του λένε ότι κανόνισαν το 2016 τον γάμο του με την Shubhangi Sinha, η οποία σήμερα είναι 31 ετών, με την ελπίδα ότι θα είχαν ένα «εγγόνι για να παίξουν» κατά τη συνταξιοδότησή τους.

Οι γονείς λένε ότι πλήρωσαν για μια γαμήλια δεξίωση σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, ένα πολυτελές αυτοκίνητο αξίας 80.000 δολαρίων και ένα μήνα του μέλιτος στο εξωτερικό.

«Ο γιος μου είναι παντρεμένος εδώ και έξι χρόνια, αλλά ακόμα δεν σχεδιάζουν ένα μωρό», είπε ο κ. Prasad. «Τουλάχιστον αν έχουμε ένα εγγόνι να περνάμε τον χρόνο μας, ο πόνος μας θα γίνει υποφερτός».

Η αίτηση του ζευγαριού, που κατατέθηκε στο Haridwar, αναμένεται να εκδικαστεί από δικαστήριο στις 17 Μαΐου.

Πηγή: BBC