Ημέρα μνήμης

Ημέρα μνήμης
Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Την παρέλαση παρακολούθησαν για πρώτη φορά υπουργοί Άμυνας βαλκανικών χωρών, μετά από πρόσκληση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Μετά το τέλος της παρέλασης εργαζόμενοι από τον κλάδο της ενωμένης κλωστοϋφαντουργίας και από το εργοστάσιο της Siemens στη Θεσσαλονίκη επιδίωξαν να παρελάσουν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων κρατώντας πανό και μαύρες σημαίες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν και ακολούθησε ένταση.

• • Ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο συνεννόησης. Στόχος μας πρέπει να είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όχι στις νοοτροπίες και στις πρακτικές του χθες που υπονομεύουν το μέλλον της χώρας τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Όχι στην διαφθορά και την αδιαφάνεια, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Με την παρέλαση 38 σχολείων και των αθλητών των Σπέσιαλ Ολύμπικς, παρουσία του υπουργού Παιδείας, ολοκληρώθηκε, ο εορτασμός της επετείου στο κέντρο της Αθήνας.

Αμέσως μετά ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης δήλωσε ότι οι αξίες και τα ιδανικά αυτών που πολέμησαν δίνουν δύναμη και σήμερα, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Μήνυμα Ομπάμα
Σε μήνυμά του για τους εορτασμούς της Ομογένειας στο Σικάγο ο υποψήφιος των δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, τονίζει πως η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μας υπενθυμίζει την ηρωική συνεισφορά του ελληνικού λαού στη μάχη κατά του φασισμού στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πηγή: skai.gr