Κλείσιμο

«Ηφαιστίων» : Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας- Που χρειάζονται αλυσίδες

Χωρίς σημαντικά προβλήματα να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής εξελίσσεται το νέο κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας.   

Χιονοπτώσεις σημειώνονται σε 5 νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κυρίως στα ορεινά και σε υψόμετρο πάνω από τα 600 μέτρα.

Κανονικά διεξάγεται η κίνηση κατά μήκος της Αθηνών-Λαμίας  ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή.

Εντονη είναι χιονόπτωση στα Βίλια, αυτή την ώρα.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται κυρίως στην περιοχή του Δομοκού και στην περιοχή της δυτικής Φθιώτιδας και γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Εύβοια, στην Εθνική οδό Χαλκίδας - Αιδηψού και σε επαρχιακές οδούς, στην Ευρυτανία στο Εθνικό οδικό δίκτυο Καρπενησίου - Αγρινίου και στο Εθνικό οδικό δίκτυο Καρπενησίου - Λαμίας όπως και σε επαρχιακές οδούς,  στη Φθιώτιδα, στην Εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου και στην Φωκίδα στην Εθνική οδό Άμφισσας - Θερμοπυλών.

Λόγω της εκτεταμένης χιονόπτωσης, έχουν κλείσει δρόμοι στην περιοχή των Καλαβρύτων. Προβλήματα έχουν σημειωθεί και σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου της Αρκαδίας και της Κορινθίας.

Στην Αττική η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 13 περιπτώσεις λόγω των ανέμων για κοπές δέντρων σε Παλλήνη, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Μαρούσι και Διόνυσο.

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Πεντέλης

Λόγω της χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την αστυνομία, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 5ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, και από το 270 χλμ. της ίδιας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή Κάζα.

Πηγή: skai.gr