Ιερώνυμος: Δεν φοβάμαι την Τουρκία αλλά αυτούς που κάνουν πως μας αγαπούν

«Εγώ δεν φοβάμαι πολύ την Τουρκία, σαν Τουρκία. Φοβάμαι τους άλλους, που είναι ήρεμοι και κάνουν πως μας αγαπούν, αλλά δεν μας αγαπούν», υποστήριξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, χωρίς όμως να κατονομάσει ποιες ακριβές χώρες εννοεί.

«Σήμερα το πρόβλημα δεν είναι, αν θα γίνει πόλεμος μικρός ή μεγάλος. Σήμερα το ενδιαφέρον είναι πώς θα μοιραστεί η γη και τα αγαθά της και πώς θα μπορέσουν να δημιουργηθούν νέες συμμαχίες, νέοι συνασπισμοί» πρόσθεσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Sigma Κύπρου».

Ο Προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας έκανε ειδική μνεία και στα ενεργειακά κοιτάσματα, τα οποία δημιουργούν προοπτικές συνεργασίας, αλλά και νέες εστίες ανταγωνισμού. Επεσήμανε δε, πως «οι μεγάλοι ρυθμίζουν το σκάκι και την πορεία και εμείς οι μικροί υποφέρουμε».

«Ονειρεύονται πολλοί, αλλά το τραγικό είναι ότι δεν ξέρουμε τι θα βρούμε από κάτω, αν θα βρούμε αυτά που περιμένουμε ή αν θα βρούμε αέρα» τόνισε επιπλέον.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κυπριακό Ελληνισμό για τη διαχρονική στήριξή τους στους αδελφούς Έλληνες, ενώ έστειλε και το εξής μήνυμα:

«Οι παραδόσεις μας, οι ρίζες μας, η πίστη μας είναι, όταν τα περιφρονούμε αυτά τα πράγματα, σαν να περιμένουμε να μας δώσει καρπό το δέντρο χωρίς ρίζες χωρίς λουλούδια. Οι ρίζες μας είναι εκείνες που πρέπει να μας κρατάνε γερά».
Πηγή: skai.gr