Ιαπωνία: Οι γκέισες και η απαγόρευση των selfie στους δρόμους του Κιότο

Στην απαγόρευση των selfie αλλά και των φωτογραφιών σε περιοχές του Κιότο όπου κατά βάση κυκλοφορούν γκέισες, προχωρά η Ιαπωνία μετά τα αλλεπάλληλα παράπονα των κατοίκων για το πλήθος τουριστών που κατακλύζει την περιοχή πασχίζοντας για το τέλειο φωτογραφικό κλικ.

Το μέτρο της απαγόρευσης ξεκίνησε να ισχύει πρόσφατα σε ιδιωτικούς δρόμους στο προάστιο Γκιόν του Κιότο και η μη τήρηση του συνεπάγεται πρόστιμο μέχρι 10.000 γιεν.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το Τόκιο, το Κιότο και πλήθος πόλεων και σημείων ενδιαφέροντος στην Ιαπωνία υφίστανται το τελευταίο διάστημα μια «έκρηξη» τουριστικών ροών η οποία δεν αναμένεται να μειωθεί ούτε και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, το επόμενο καλοκαίρι.

Οι υπεράριθμοι τουρίστες και ο συνωστισμός τους σε δρόμους φαίνεται να έχει προκαλέσει την δυσφορία κατοίκων αλλά ακόμα και ιδιοκτητών επιχειρήσεων με τις τοπικές αρχές να έχουν προχωρήσει στην τοποθέτηση πινακίδων που απαγορεύουν στους τουρίστες να στέκονται σε στενά δρομάκια προκειμένου να φωτογραφηθούν.

Σε έρευνα, στην οποία συμμετείχαν, ιδιοκτήτες 300 εστιατορίων και καταστημάτων, τα σημαντικότερα προβλήματα από τον όγκο των τουριστών εστιάζονται στην ρύπανση των πόλεων, στο γεγονός πως πλήθη καπνίζουν ενώ περπατούν στους δρόμους ή μπλοκάρουν την κυκλοφορία ενώ γίνεται αναφορά ακόμη και σε περιπτώσεις παραβιάσεων χώρων.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως στην έρευνα γίνεται λόγος ακόμα και για «παρενόχληση» γκεισών με τουρίστες να περικυκλώνουν τα οχήματα που τις μεταφέρουν προκειμένου να τραβήξουν σέλφι.

ΠΗΓΗ: Guardian