Ιανός-Καρδίτσα: Δραματικές ώρες- Μια νεκρή και 2 αγνοούμενοι ο πρώτος απολογισμός

Σε συναγερμό είναι οι αρχές, καθώς τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Ιανός» είναι πάρα πολλά και η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη σε πολλές περιοχές, ιδιαίτερα στην Καρδίτσα.

Η κατάσταση είναι δραματική, με τις πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες να κάνουν λόγο για μία νεκρή, 2 αγνοούμενους και ανυπολόγιστες ζημιές στην Θεσσαλία. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, νεκρή ανασύρθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας μία ηλικιωμένη γυναίκα από το σπίτι της στον οικισμό Βασιλί, στα Φάρσαλα.

Στο Μουζάκι, αγνοείται οδηγός οχήματος, η οποία παρά τις σημάνσεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, επιχείρησε να περάσει στον περιφερειακό, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά ποταμού που είχε πλημμυρίσει. Επίσης, λόγω της μεγάλης συσσώρευσης υδάτων έχουν υποχωρήσει γέφυρες και άλλες υποδομές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας χρειάστηκε να εκκενωθεί τμήμα του χωριού Πρόδρομος.

Αυτή τη στιγμή, άνθρωπος έχει εγκλωβιστεί σε κεντρικό δρόμο στην Καρδίτσα, ο οποίος έχει μετατραπεί σε λίμνη. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ που δείχνει τον άνθρωπο να έχει ανέβει στην οροφή του αυτοκινήτου του προκειμένου να σωθεί. 

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστας Νούσιος, ανέφερε ότι από χθες το μεσημέρι αγνοείται ένας κτηνοτρόφος απο το χωριό Μαγουλίτσα. Πρόσθεσε ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Μαγουλίτσα και Ρούσσο, με τους κατοίκους να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία. Η πόλη της Καρδίτσας παραμένει αποκλεισμένη, χωρίς ρεύμα και νερό.

Για τεράστιες ζημιές σε φυτικό και ζωικό βασίλειο μίλησε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο δήμαρχος Φαρσάλων, Ιορδάνης Εσκιόγλου. Όπως δήλωσε, ολόκληρες περιοχές με βαμβάκι φαίνονται σαν μια απέραντη λίμνη. 

Στο μεταξύ,οικογένειας με τρίχρονο παιδάκι στους Σοφάδες Καρδίτσας, είχε εγκλωβιστεί σε ποιμνιοστάσιο λόγω της κακοκαιρίας. 

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100.3 ο δήμαρχος των Σοφάδων, Θάνος Σκάρλος ανέφερε ότι άνδρες της ΕΜΑΚ με πλωτά μέσα επιχειρούσαν προκειμένου να απεγκλωβίσουν την οικογένεια.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσο και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων ενώ απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία (1) ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, πραγματοποιείται εκκένωση στον οικισμό Ρομά Μαύρικα. Όπως είπε, έχουν μεταφερθεί μέχρι στιγμής 200 άτομα, ενώ απομένουν ακόμη 100 τα οποία μεταφέρονται με βάρκες. Παράλληλα, εγκλωβισμένα βρίσκονται επτά άτομα στην Αν. Αργιθέα.

 

Πηγή: skai.gr