Η χώρα απεργεί

«Ρολά» κατέβασαν σήμερα ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία με αιχμή την ακρίβεια, το ασφαλιστικό, την ενίσχυση του εισοδήματος και της απασχόλησης. Με προβλήματα οι συναλλαγές σε τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Ταχυδρομεία.
Χωρίς Μετρό, λεωφορεία και προαστιακό έμεινε η Αττική από τις 12 μέχρι τις 4 το απόγευμα. Την ίδια ώρα δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια του ΟΣΕ. Στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε από τις 12.30 μέχρι τις 4.30. Μια πτήση ανά προορισμό πραγματοποιούν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές.
Λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην τετράωρη στάση εργασίας η αεροπορική εταιρία Ετζίαν ματαίωσε τις πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς Λάρνακα και από Αθήνα προς Μυτιλήνη, Μύκονο Σαντορίνη και Ιωάννινα ενώ άλλαξε η ώρα αναχώρησης σε 27 πτήσεις του δικτύου.
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν νοσοκομεία, κέντρα υγείας, και το ΕΚΑΒ. Στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις πρώτες του απογευματινού πραγματοποίησαν δάσκαλοι και καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης. Κλειστά παρέμειναν πανεπιστήμια και φροντιστήρια, αλλά και οι αρχαιολογικοί χώροι.
Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε και η ΕΣΗΕΑ.
24ωρη απεργία εξήγγειλαν και άλλα μεγάλα εργατικά κέντρα, όπως της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.
Πηγή: skai.gr