Η Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο στη συμμετοχή της ΟΝΝΕΔ σε εκδήλωση του Υπουργείου Ανάπτυξης

Σε μια εκδήλωση με θέμα «Η Βόρεια Ελλάδα στην εποχή των σύγχρονων έργων υποδομής με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» κατά την έναρξη των εργασιών της 85ης ΔΕΘ συμμετείχε η ΟΝΝΕΔ στο περίπτερο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης. Κυριότεροι άξονες της συζήτησης ήταν η αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδα και η προσέλκυση επενδύσεων, οι αναπτυξιακοί ρυθμοί όπως αποτυπώθηκαν στα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ και το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη έχει γίνει πόλος έλξης διεθνών επιχειρηματικών κολοσσών που επενδύουν στην πόλη και τους ανθρώπους της. Ξεχωριστή έμφαση δόθηκε στις προοπτικές που φέρνουν οι νέες επενδύσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πρωτοφανής πανδημία του Covid-19, η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Θεσσαλονίκης είναι γεγονός. Τρεις πολύ μεγάλες επενδύσεις: η φαρμακευτική Pfizer, η υψηλής τεχνολογίας Cisco και η ιστορική χαλυβουργία Hellenic Steel σε συνδυασμό με τη δρομολόγηση σημαντικών έργων υποδομής, όπως η ανάπλαση της ΔΕΘ, η ανάπτυξη του λιμανιού και η αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης στέλνουν μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη επιστρέφει δυναμικά ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Οι επενδύσεις αυτές θα τονώσουν την ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Ως Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εργαζόμαστε με ένα συγκροτημένο σχέδιο, διασφαλίζοντας την αναγκαία χρηματοδότηση για τα έργα υποδομής και προωθώντας ουσιαστικά κίνητρα για νέες επενδύσεις. Την επόμενη εξαετία, με τις αυξημένες δυνατότητες που έχουμε – πάνω από 70 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ-, μπορούμε και θα κάνουμε πολλά περισσότερα για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία μας».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του: «Κάναμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ. Η ανάπτυξη της χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη της κατάρτισης και των δεξιοτήτων των νέων μας. Τα μεγάλα έργα ανάπτυξης που έχουν δρομολογηθεί θα δώσουν ευκαιρίες στους νέους για καινούριες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Θεσσαλονίκη και ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα αποτελούν παράδειγμα για την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της σε όλους τους τομείς. Έχω τη χαρά να έχω γνωρίσει από κοντά, επισκεπτόμενος νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, νέους ανθρώπους που με όρεξη και έμπνευση έχουν εξελιχθεί ο καθένας στον τομέα του. Από τον πρωτογενή τομέα, την έρευνα και την παροχή υπηρεσιών. Οι επιχειρηματικοί κολοσσοί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία, θα δώσουν νέα πνοή στην πόλη και αυτή είναι η πιο μεγάλη απόδειξη ότι η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο».

Πηγή: skai.gr