Τουρκικό θράσος: Κάλεσαν για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβη για «παραβίαση» των χωρικών τους υδάτων

Αμείωτες οι προκλήσεις της Άγκυρας μετά και την απόπειρα εμβολισμού σκάφους του λιμενικού στην Κω.

Ο Έλληνας Πρέσβης στην Τουρκία Μιχαήλ - Χρήστος Διάμεσης κλήθηκε για εξηγήσεις από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για «παραβίαση τουρκικών χωρικών υδάτων» από την Ελλάδα και για «κρατήσεις δημοσιογράφων».

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αναφέρει ότι έγιναν συστάσεις στον Έλληνα διπλωμάτη πως η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να παραβιάζει τα τουρκικά ύδατα και θα πρέπει να απελευθερώσει «δημοσιογράφους οι οποίοι κάλυπταν την κατάσταση για τους αιτούντες άσυλο στα νησιά της Λέσβου και της Ρόδου».

Το ελληνικό διάβημα στον Τούρκο πρέσβη και το αυστηρό μήνυμα Δένδια

Το πρωί της Τετάρτης, εκλήθη στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα για το περιστατικό που συνέβη ανοικτά της Κω, όταν τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού.

«Εχει κληθεί ο Τούρκος πρέσβης για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών και ενημερώνονται όπως είναι η πάγια τακτική μας όλοι οι εταίροι μας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισε απαράδεκτο το περιστατικό και εκτίμησε ότι η ενέργεια της τουρκικής ακταιωρού ήταν σκόπιμη.

«Το περιστατικό είναι απαράδεκτο, διότι είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για ένα τυχαίο συμβάν, δεν έτυχε τα δύο σκάφη να ακουμπήσουν. Είναι προφανές ότι η τουρκική ακταιωρός επί σκοπώ ακούμπησε το ελληνικό σκάφος», τόνισε ο κ. Δένδιας στο δελτίο του Star.

Πηγή: skai.gr