Η Θράκη ως «αντί-Σεράγεβο»: Στο κάδρο της εκλογικής σύγκρουσης της Τουρκίας

Τη Θράκη βάζουν στο «κάδρο» των προεκλογικών τους συγκρούσεων τα τουρκικά κόμματα, με την ομιλία του υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) Μουχαρέμ Ιντζέ, την Πέμπτη 31 Μαΐου σε συγκέντρωση στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο κ. Ιντζέ θα επισκεφθεί στη 1 το μεσημέρι το τουρκικό προξενείο και στη συνέχει θα μιλήσει σε συγκέντρωση ομοθρήσκων του μπροστά στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι πιθανό να μεταβεί και στην Ξάνθη, ενώ μετά την Θράκη θα περάσει μέσω του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία, στη νότια Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Κρτζαλικ, όπου θα μιλήσει σε τουρκικής καταγωγής πολίτες.

Αν και οι μουσουλμάνοι της Θράκης ως Έλληνες δεν ψηφίζουν στις εκλογές, η συγκέντρωση της τουρκικής αντιπολίτευσης, ερμηνεύεται από πηγές της μειονότητας, ως η απάντηση στην εκδήλωση του Ερντογάν στο Σεράγεβο της Βοσνίας.

Όπως τόνιζαν οι πηγές αυτές, η αντιπολίτευση του CHP θα επιχειρήσει να αντιδιαστείλει την συγκέντρωσή της στην Ελλάδα, χώρα της ΕΕ, και μάλιστα στην Θράκη, με τον αποκλεισμό του Ερντογάν από ομιλίες σε ευρωπαϊκές χώρες, για να εκπέμψει μηνύματα τόσο στους Ευρωπαίους όσο και στο εσωτερικό.

Η αντιπολίτευση, πάντως, δεν έχει στα ψηφοδέλτιά της υποψήφιο από την ελληνική Θράκη σε αντίθεση με τον Ερντογάν που έχει συμπεριλάβει τον καταγόμενο από την Κομοτηνή υφυπουργό άνευ χαρτοφυλακίου Μεχμέτ Τσαβούσογλου.

Πηγή: Καθημερινή
Πηγή: skai.gr