Η πολιτική διαθήκη Χριστόδουλου

Στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο μετέβη την Παρασκευή το πρωΐ ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, προκειμένου να παραδώσει την πολιτική διαθήκη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στον διάδοχό του Ιερώνυμο.

Ο κ. Αμβρόσιος είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Ιερώνυμο για να του παραδώσει τον φάκελο, ο οποίος είναι σφραγισμένος και ούτε ο ίδιος έχει διαβάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αμβρόσιος είπε στο νέο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών πως η διαθήκη έχει παραδοθεί και στο πρωτοδικείο.

Παραλαμβάνοντας το φάκελο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε συγκινημένος για την πολιτική διαθήκη του Μακαριστού. Η πολιτική διαθήκη αναμένεται να αποσφραγιστεί επίσημα τον Απρίλιο.

Η τελετή ενθρόνισής του νέου Αρχιεπίσκοπου, αναμένεται να γίνει το επόμενο Σάββατο.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο Πατήρ Θωμάς Συνοδινός, ο οποίος ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση του Πρωτοσύγγελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Παρά το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος του ζήτησε να παραμείνει, ο πατέρας Συνόδινος επέμεινε στην απόφασή του. Τελικά θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το διορισμό του αντικαταστάτη του.
Πηγή: skai.gr