«Η λύση είσαι εσύ»: Διαδικτυακός τηλεμαραθώνιος για τα παιδιά και τους εφήβους της Βόρειας Εύβοιας

Τον περασμένο Αύγουστο και μετά από πρωτοβουλία της υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων, Ζωής Ράπτη, ειδικά κλιμάκια επιστημονικού προσωπικού, μετέβησαν στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, προκειμένου να συνδράμουν τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έκαψαν σχεδόν μισό εκατομμύριο στρέμματα γης.

Σε μία επιχείρηση καινοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, δεκάδες ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, κατέγραψαν και ιεράρχησαν τις ανάγκες των κατοίκων και προσπάθησαν να τους βοηθήσουν, ώστε ν΄ αντιμετωπίσουν ουσιαστικά το σοκ που υπέστησαν.

Στις συνομιλίες που είχαν με τους πληγέντες, τα μέλη της επιστημονικής αποστολής, διαπίστωσαν ότι στα λεγόμενα των κατοίκων, υπήρχε ένας κοινός παρονομαστής. «Μην μας ξεχάσετε» ήταν οι λέξεις που έβγαιναν από το στόμα της συντριπτικής πλειονότητας των ανθρώπων της Βόρειας Εύβοιας. Και η υπόσχεση των εξειδικευμένων επιστημόνων ήταν πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Σήμερα, τρεις μήνες μετά από εκείνες τις στιγμές που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο, οι ίδιοι άνθρωποι, αυτό το επιστημονικό προσωπικό, έρχονται να κάνουν πράξη την υπόσχεση τους.

Με το σύνθημα «η λύση είσαι εσύ», σήμερα Σάββατο 6 και αύριο Κυριακή 7 Νοεμβρίου, το Δίκτυο Νέων «Connect Your City», η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας, «Αργώ» και το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης «Fabric Republic», διοργανώνουν διαδικτυακό τηλεμαραθώνιο, τα έσοδα του οποίου, θα διατεθούν για την κατασκευή αθλητικών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων, για τα παιδιά και τους εφήβους της Βόρειας Εύβοιας.

Αναφερόμενος σ΄αυτήν την πρωτοβουλία, ο συντονιστής του «Fabric Republic», Νίκος Μπαλτάς, σχολίασε: «Σε μία τέτοια καταστροφή, η κοινωνία οφείλει να σταθεί αρωγός. Και ασφαλώς, ως κοινωνία των πολιτών, δεν μπορούμε να τα φτιάξουμε όλα. Όμως κάλλιστα, μπορούμε να κάνουμε τα παιδιά του τόπου, λίγο πιό ευτυχισμένα».

Σ΄ αυτόν τον διαδικτυακό τηλεμαραθώνιο, θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς δεκάδες Ελληνες καλλιτέχνες και προσωπικότητες από διάφορους χώρους, σε μία εκδήλωση που θα διαρκέσει 30 ώρες και κατά την διάρκεια της οποίας, θα συγκεντρώνονται χρήματα, προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή και η καθημερινότητα των παιδιών και των εφήβων της Βόρειας Εύβοιας.

Ο διαδικτυακός σύνδεσμος για την παρακολούθηση του τηλεμαραθωνίου, είναι help.liveon.tech

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ