Η κατάθεση που "έκαψε" τον Παπαντωνίου

Στον απόηχο της μαραθώνιας απολογίας του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου που κατέληξε σε απόφαση για προσωρινή τους κράτηση, η απολογία στην ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα, που σήκωσε το βάρος της έρευνας για την συγκεκριμένη υπόθεση, ενός φίλου του πρώην υπουργού και πολιτικού μηχανικού στο επάγγελμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του που προηγήθηκε εκείνης του πρώην υπουργού, ο φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου, που αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500 χιλιάδες ευρώ, περιγράφει ότι τη διετία 2002-2003 έλαβε σε μετρητά από τον πρώην υπουργό περί τα 2,4 εκ. Ευρώ τα οποία παρέλαβε από το σπίτι Παπαντωνίου στην Κηφισιά χωρίς να έχει υποψίες για τη νομιμότητά τους.

Άλλωστε, όπως καταθέτει, γνώριζε τον Γιάννο Παπαντωνίου ως ένα σημαντικό πολιτικό και έντιμο άνθρωπο. Τα χρήματα αυτά, όπως αναφέρει στην απολογία του ο φίλος Παπαντωνίου, κατέθετε σε δικό του λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα της χώρας μας και από κει τμηματικά σε λογαριασμούς του πρώην υπουργού σε ελβετικά πιστωτικά ιδρύματα στους οποίους συνδικαιούχος ήταν και η Σταυρούλα Κουράκου.

Απολογούμενος ο φίλος Παπαντωνίου δεν καταθέτει κάποιο στοιχείο που να τον συνδέει με έμπορο όπλων και εμπλεκόμενο στη σύμβαση για τις φρεγάτες ο οποίος και έχει αποβιώσει, για τον οποίο οι ανακριτικές αρχές, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο Παπαντωνίου, θεωρούν πρόσωπο κλειδί για τις παράνομες πληρωμές.

Πάντως, η ανάκριση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθούν σύντομα σε απολογία και άλλα πρόσωπα.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου