Η ήλιος ζέστανε την Αθήνα

Μετά από ένα 48ωρο σφοδρής χιονόπτωσης, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, η εικόνα του καιρού τη Δευτέρα είναι αισθητά βελτιωμένη, αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ η κακοκαιρία περιορίζεται στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στις βασικές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου διεξάγεται πλέον χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, ωστόσο απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στους περιφερειακούς δρόμους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου αναμένεται παγετός. Επετράπη πλέον και η κυκλοφορία των φορτηγών στις εθνικές οδούς.

Με εξαίρεση τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ που πραγματοποιούν περιορισμένα δρομολόγια, κανονικά λειτουργούν τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μάλιστα, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και Μετρό θα λειτουργήσουν και καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Να σημειωθεί ότι δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία μετά το 19 χμ της λεωφόρου Πάρνηθος, καθώς επίσης και στις ανώνυμες οδούς που οδηγούν στο θέατρο Λυκαβηττού στον Υμηττό και στην Ιερά μονή του Αγίου Ιωάννη στον Καρέα. Εκτός κυκλοφορίας παραμένει η Αγίου Μερκουρίου, η Μαλακάσας η επαρχιακή οδός Βαρυμπόμπης και η περιφερειακή Πεντέλης από το στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στο λεκανοπέδιο της Αττικής και σε επτά δήμους του Πειραιά. Κλειστό επίσης θα παραμείνει και το Πάντειο καθώς και τα τμήματα του πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου.

• • Καλύτερη είναι η εικόνα στα λιμάνια και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Από το λιμάνι του Πειραιά είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν το απόγευμα της Δευτέρας τέσσερα δρομολόγια για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Αποκαθίσταται σταδιακά και η λειτουργία στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ ανοιχτά είναι όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Την ίδια ώρα, αποκλεισμένα από το χιόνι παραμένουν 110 χωριά σε Εύβοια, Φωκίδα, Κυκλάδες, στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Πάντως, έως το απόγευμα εκτιμάται ότι θα έχουν ηλεκτροδοτηθεί οι περιοχές στην Ιπποκράτειο πολιτεία, στα Κιούρκα, στον Άγιο Μερκούριο και στα ορεινά χωριά της Κρήτης.

Τα προβλήματα σε Μήλο, Κύθνο και Αστυπάλαια θα έχουν ξεπεραστεί έως το βράδυ υποστηρίζει η ΔΕΗ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ενημερώνοντας τον
Σε ερώτηση για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο υπουργός διευκρίνισε ότι η διακοπή κυκλοφορίας ορισμένων μέσων κρίθηκε αναγκαία για λόγους ασφαλείας, ενώ καταλήγοντας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και στους οδηγούς να υπακούουν στις υποδείξεις της Αστυνομίας.
Πηγή: skai.gr