Γκάγκα: Οι μάσκες παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους

Παρακολουθήστε την ενημέρωση για τον κορωνοϊό από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Tα κρούσματα πέφτουν η πανδημία έχει μπει πραγματικά σε δρόμο αποδρομής, ξεκινάμε μια κανονικότητα ακολουθώντας και όλες τις άλλες χώρες που αρχίσουν να ζουν κανονικά, τόνισε η κα Μίνα Γκάγκα.

Η κα Γκάγκα αναφέρθηκε στην απόφαση που πάρθηκε νωρίτερα από την επιτροπή ειδικών για κατάργηση του COVID PASS προκειμένου κανείς να εισέλθει στην χώρα καθώς και στις υπόλοιπες εισηγήσεις, συνοψίζοντας σε κάθε περίπτωση πως οι μάσκες παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους.

Αναφερόμενη στα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά η κα Γκάγκα υπήρξε καθησυχαστική τονίζοντας πως πρέπει να προσέχουμε αλλά να μην ανησυχούμε.

Η κα Γκάγκα τόνισε πως οι υγειονομικές αρχές είναι ούτως ή άλλως σε επαγρύπνηση, και εξήγησε πως τα κρούσματα δεν συνδέοντα το ένα με το άλλο.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κάλεσε τους γονείς να παρακολουθούν την κλινική εικόνα των παιδιών τους και εφόσον δουν ύποπτα συμπτώματα (πχ στο χρώμα των ούρων) να απευθυνθούν σε γιατρό.

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, έκανε λόγο για αποκλιμάκωση της πανδημίας, με 20% μείωση στις νοσηλείες στις απλές κλίνες και 13% μείωση στις ΜΕΘ. «Στην Ελλάδα είχαμε 19% μείωση των διαγνώσεων, πάνω από 30% μείωση στους θανάτους. Συνολικά βλέπουμε αποκλιμάκωση και στην Ελλάδα συμβατή με την ύφεση της πανδημίας» σημείωσε. 

«Πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα για να δούμε για την τέταρτη δόση, και οι  ενισχυτικές είναι σχετικές και με την εξέλιξη στην κοινότητα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή» διευκρίνισε ο κ.  Μαγιορκίνης. 

Πηγή: skai.gr