Η Ελλάδα αποχαιρετά

Στις 10 το πρωΐ της Πέμπτης θα ψαλλεί στην Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Θα παραστεί η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου.

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος θα κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους και θα ταφεί στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Λόγω του εθνικού πένθους, δεν θα λειτουργήσουν δημόσια σχολεία, εφορίες, δικαστήρια εκτός από τα αυτόφωρα υπουργεία, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

• • src=/upload_files/Image/Grafika
• • Κανονικά θα λειτουργήσουν δημόσια νοσοκομεία και ΔΕΚΟ, με προσωπικό ασφαλείας η ΕΥΔΑΠ.

Επίσης, δεν θα δοθούν παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ αναβάλλονται για σήμερα οι εξετάσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Μέτρα της τροχαίας


Από το πρωΐ της Πέμπτης απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ σταδιακά θα διακόπτεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς γύρω από την πλατεία Ομονοίας, Συγγρού, Φραντζή, Ηλιουπόλεως, Υμηττού, Βασ. Σοφίας και Βασ. Κωνσταντίνου.

Επίσης δεν θα επιτρέπεται η κίνηση οχημάτων στους δρόμους γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών στη διαδρομή από την εκκλησία ως το Α' νεκροταφείο, δηλαδή στις οδούς και Λεωφ. Μητροπόλεως, πλατεία Συντάγματος, Βασ. Γεωργίου, Βασ. Αμαλίας, Συγγρού, Αθ. Διάκου, Αρδηττού και Αναπαύσεως.
Πηγή: skai.gr