Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις γυναίκες που εμπλέκονται στο κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων

Τέσσερις γυναίκες, δυο ημεδαπές ηλικίας 44 και 40 αντίστοιχα και δυο αλλοδαπές 23 και 26 ετών αντίστοιχα, συνέλαβε η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών στην Θεσσαλονίκη, μέσα στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται τους τελευταίους μήνες για το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο Αστυνομικός Διεύθυνσης Σερρών κ. Μπίσμος, τόνισε ότι η σύλληψη των τεσσάρων γυναικών έγινε στις 23 Μαρτίου μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που ήρθαν στη διάθεση των αστυνομικών αρχών. Σε έρευνα που διεξήγαγαν οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών σε σπίτια αλλά και καταστήματα όπου διέμειναν και σύχναζαν οι τέσσερις γυναίκες βρέθηκε πλειάδα πλαστών εγγράφων, πιστοποιητικών και διαβατηρίων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μπίσμο οι αστυνομικές αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν: 9 πιστοποιητικά θρησκευτικού γάμου από τη γραμματεία του πατριαρχείου Γεωργίας, 1 ασυμπλήρωτο πιστοποιητικό γέννησης Γεωργιανής αρχής, 3 πιστοποιητικά γάμου της γραμματείας της Γεωργίας, 7 ιατρικές βεβαιώσεις νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, 125 έντυπα παράνομης εισόδου στην Τουρκία, 25 διαβατήρια εθνικοτήτων Γεωργίας, Ρωσίας και Ουκρανίας, 13 πλαστές προξενικές θεωρήσεις και 13 πλαστές σφραγίδες εισόδου.
Επίσης, στην κατοχή των τεσσάρων γυναικών βρέθηκε μεγάλος αριθμός από ληξιαρχικές πράξεις γάμων, βαπτίσεων και θανάτων καθώς και πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας.
Οι τέσσερις γυναίκες με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία παραπέμφθηκαν στο Εισαγγελέα Σερρών. Οι δυο ημεδαπές γυναίκες κατηγορούνται για πλαστογραφία πιστοποιητικών και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ενώ οι δυο αλλοδαπές γυναίκες για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελλάδα. Η Διεύθυνση Ασφαλείας Σερρών συνεχίζει την προανακριτική έρευνα.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr