Η απάντηση του Ιερώνυμου σε Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την υγεία Ειρηναίου

Επιστολή προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σχετικά με το ζήτημα της υγείας του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου.

Ο Μακαριώτατος, σε απάντηση τής από 24ης Ιουλίου επιστολής του Πατριάρχη Θεοφίλου, παρακαλεί για την κατανόησή του και εκφράζει τη συγγνώμη του διότι «διέλαθε της σκέψεως εν τω κυκεώνι των προβλημάτων» να ζητηθεί η άδεια του Πατριαρχείου προκειμένου να προσφερθεί κάθε δυνατή βοήθεια προς τον αδελφό μας Ειρηναίο για την περίθαλψη της υγείας του.

Στην επιστολή του ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τονίζει, μάλιστα, ότι το ενδιαφέρον για την υγεία του σεβαστού προκατόχου του Πατριάρχη παραμένει αδιάπτωτο και, γι' αυτό το λόγο, η Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών εμμένει στην προθυμία της να πράξει οτιδήποτε απαιτούν οι παρούσες ανάγκες για την αντιμετώπιση του όλου ζητήματος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την Παρασκευή 9 Αυγούστου δέχθηκε στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών την επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος υπογράμμισε στον Μακαριώτατο ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου κινούνται γοργά για τη διάθεση των απαραίτητων διπλωματικών εγγράφων στον Ειρηναίο, ώστε να μπορέσει να έλθει στην Ελλάδα το ταχύτερο δυνατόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ