Γραμμή 1110: 300 τηλεφωνικές καταγγελίες για αισχροκέρδεια

Εντατικούς ελέγχους στην αγορά για την πάταξη της αισχροκέρδειας διενεργούν από το πρωί μικτά ελεγκτικά κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών από στελέχη του υπ. Ανάπτυξης, της Αστυνομίας και της Περιφέρειας Αττικής.

Στο μεταξύ στις 300 ανήλθαν οι καταγγελίες πολιτών για κρούσματα αισχροκέρδειας κατά το τελευταίο τριήμερο που ενεργοποιήθηκε η σχετική υπηρεσία στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 που λειτουργεί η Περιφέρεια και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για συμβουλευτική και στήριξη των πολιτών σχετικά με το κορωνοϊό. Από το σύνολο των καταγγελιών το 48% αφορούσε αυξημένες τιμές σε μάσκες προστασίας, το 47% σε αντισηπτικά και το 4% σε γάντια.

«Συμμαχία ευθύνης, για να σταματήσουμε την αισχροκέρδεια», χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τη δράση των μικτών κλιμακίων προσθέτοντας:

«Μέσα από τις καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο 1110, εντατικοποιούμε τους ελέγχους για την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς. Δεν θα επιτρέψουμε την ανευθυνότητα που επιδεικνύουν κάποιοι επιτήδειοι, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη προϊόντων. όπως τα αντισηπτικά και τα είδη ατομικής υγιεινής, και τα διαθέτουν συχνά με αμφίβολη ποιότητα, σε τιμές αυξημένες ακόμα και κατά 400%».
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ