Κλείσιμο

Γραμματέας Σπουδάζουσας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Συμβολικός ακτιβισμός το πανό στο τρόλεϊ

Για ειρηνικό και συμβολικό ακτιβισμό κάνει λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Γραμματέας Σπουδάζουσας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ευθύμης Λαμπαδάς ο οποίος προσήχθη μετά από τοποθέτηση  πανό που σε τρόλεϊ.

«Για όσους θυμούνται την πρόσφατη ιστορία αυτού του τόπου, το 1973, φοιτητές και φοιτήτριες τέτοιες μέρες είχαν προχωρήσει στην κίνηση να γράφουν πάνω σε τρόλει κάποια συνθήματα και τα τρόλεϊ όπως ταξιδεύανε στις γειτονιές της Αθήνας μετάφεραν το μήνυμα.Έτσι κι εμείς θέλαμε να μεταφέρουμε το μήνυμα σε όλους, σε όλες τις γειτονιές και σε όλες τις πόλεις. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: Λαέ χτυπάνε τα παιδιά σου.» τόνισε ο κος Λαμπαδάς, εκφράζοντας πως τη Δευτέρα έγινε στην ΑΣΟΕΕ ένα όργιο καταστολής της αστυνομίας απέναντι σε απλούς φοιτητές.

Παράλληλα ο γραμματέας νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε " Γνωρίζαμε πως στα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ υπήρχαν κράνη, ρόπαλα και κουκούλες ωστόσο η λύση κι η απάντηση στο πρόβλημα, δεν είναι η επικοινωνιακού τύπου φιέστες που στήθηκαν την Κυριακή στην ΑΣΟΕΕ με  το επταήμερο λοκ- άουτ της ΑΣΟΕΕ να επιβεβαιώνει πως οι ενέργειες- επιλογές της κυβέρνησης όσον αφορά το ζήτημα είναι ένα φιάσκο.

«Δεν είμαστε κουκουλοφόροι σας μιλώ με όνομα και επώνυμο. Ήμασταν φοιτητές και φοιτήτριες εντός κι εκτός της ΑΣΟΕΕ που μετέβησαν εκεί προκειμένου να ανοίξουν την σχολή και να γίνει μια ανοικτή συνέλευση. Κανονικά στην Σύγκλητο συμμετέχουν κι οι φοιτητές, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν ποτέ για την απόφαση κλεισίματος. 

Ήταν επομένως νόμιμη η απόφαση; Διερωτήθηκε προσθέτοντας πως οι φοιτητές είχαν συνέλευση την επομένη.

«Παράνομη πράξη ήταν το γεγονός πως τη Δευτέρα φοιτητές και φοιτήτριες χτυπήθηκαν», υπογράμμισε απαντώντας αναφορικά με την προσαγωγή του.

«Ήταν πολύ προσεγμένη, ακτιβιστική ενέργεια. Το κολλήσαμε  με σελοτέιπ. Ούτε ο ΟΑΣΑ ούτε η αστυνομία εν τέλει μας απήγγειλαν κατηγορίες.» κατέληξε.

Πηγή: skai.gr