«Γιορτινοί Τρομοκράτες»: Το προφίλ των δραστών της επίθεσης στο ΑΤ Ζωγράφου

Δύο με τρία άτομα που κινούνται στον αναρχικό χώρο και σκόπευαν να ξεκινήσουν την τρομοκρατική δράση είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, οι δράστες που τοποθέτησαν την βόμβα απέναντι από το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου.

Μάλιστα τους ονομάζουν « Γιορτινούς Τρομοκράτες» καθώς χτυπούν στις εορταστικές περιόδους.

Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για μέλη της «Εικονοκλαστικής Σέχτας»  ή της οργάνωσης « Νυχτερινοί Κυνηγοί» παρακλάδια της ITS, και έχουν πραγματοποιήσει αιματηρά χτυπήματα σε Χιλή και Σκωτία. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν μεταφέρει στα εγκληματολογικά εργαστήρια μεγάλα κομμάτια της βόμβας- σωλήνα σε μια προσπάθεια εντοπισμού DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι άκρως επικίνδυνοι βομβιστές έχουν τοποθετήσει μηχανισμούς περί τις 5 φορές, αλλά μόνο σε μια σημειώθηκε έκρηξη. Αυτή ήταν η φορά με την βόμβα που εξερράγη στις 27 Δεκεμβρίου στον Άγιο Διονύση στο Κολωνάκι και είχε τραυματίσει 2 άτομα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης, από τη στιγμή που η ενέργεια και η θανατηφόρα πρόθεση έμειναν ημιτελής για αυτό βρίσκονται σε επαγρύπνηση πιθανής επανάληψης.

Δεδομένο θεωρείται πως πρόθεσή των αγνώστων είναι η εγχώρια τρομοκρατία να δηλώσει και πάλι παρούσα και αναβαθμισμένη.

Πηγή: skai.gr