Συμβολισμούς έχει η απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη να ορκιστεί Δήμαρχος Αθηναίων στην Ακαδημία Πλάτωνος στις 25 Αυγούστου. Πρόκειται για μια ιστορική και εμβληματική  γειτονιά της Αθήνας που αντιμετωπίζει όμως μεγάλα προβλήματα καθημερινότητας την οποία επέλεξε ο Κώστας Μπακογιάννης για την τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής.

Η ανοικτή για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους  εκδήλωση στην οποία θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους οι νέοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, για πρώτη φορά δεν θα γίνει στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, αλλά στο Πάρκο της Ακαδημίας, το απόγευμα της Κυριακής 25 Αυγούστου.
Στους δρόμους της συγκεκριμένης γειτονιάς που είναι γνωστή στα πέρατα της υφηλίου καθώς  εκεί λειτούργησε πριν από αιώνες  το πρώτο Πανεπιστήμιο του κόσμου,  ο Κώστας Μπακογιάννης περπάτησε πολλές φορές τους προεκλογικούς μήνες συζητώντας επί ώρες με τους κατοίκους για τα προβλήματα της καθημερινότητας τους.

Ο  ουσιαστικός  αλλά και συμβολικός λόγος  της  επιλογής του, να ορκιστεί  Δήμαρχος Αθηναίων εκεί,  έχει να κάνει με την απόφαση του να δώσει από την πρώτη ώρα που θα αναλάβει τα καθήκοντα του την μάχη της καθημερινότητας στην πόλη, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις 129 γειτονιές  των επτά Δημοτικών  Κοινότητων  της Αθήνας. Κι  επίσης γιατί η  Ακαδημία Πλάτωνος είναι μία από αυτές τις γειτονιές   που εκτός  από τα μεγάλα τους προβλήματα έχουν κρυμμένους θησαυρούς, σύγχρονους αλλά και ιστορικούς, που στόχος είναι  αναδειχθούν αλλάζοντας την εικόνα της πόλης .