Σκληρή κριτική ασκούν τα δύο σωματεία στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο για την επιλογή του να συμμετέχει στην χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση. 

«Την ώρα που στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ δικαζόταν στο Εφετείο Πάτρας από πολιτικοσυνδικαλιστικές διώξεις που άσκησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών με απύθμενο θράσος συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που κήρυξαν ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ.», ανέφερε σε ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ. 

Και συνεχίζει: «Ποιος συμμετείχε; Ο άνθρωπος που συμφώνησε με τους δανειστές και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε δύο μνημόνια. Ο άνθρωπος που για τα πρωτογενή πλεονάσματα διέλυσε τη Δημόσια Υγεία και τσάκισε μισθούς και συντάξεις. Ο άνθρωπος που αρνούνταν να δεχθεί ως Υπουργός Οικονομικών μέχρι πριν δύο μήνες αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ. Ο άνθρωπος που όταν συγκεντρωνόμασταν ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών αντί συνάντησης, κατ’ εντολή του μας λιάνιζαν τα ΜΑΤ στο ξύλο και χημικά. Ο άνθρωπος που ποινικοποίησε τις συγκεντρώσεις της ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και μας έστειλε κατηγορούμενους τρεις φορές ενεργοποιώντας την Κρατική Ασφάλεια και το Τμήμα Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που είχε να ενεργοποιηθεί από τη χούντα».

Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι «ο υπουργός της κατασχεμένης ντουντούκας ως προϊόν εγκληματικής οργάνωσης από την αστυνομία σε συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Όχι κύριε Τσακαλώτε φτάνει πια η υποκρισία και το θράσος σας. Είστε ανεπιθύμητος στις κινητοποιήσεις μας !!!».

Για «απύθμενο θράσος του κ. Τσακαλώτου» κάνει λόγο και η ΑΔΕΔΥ. «Ως υπουργός Οικονομικών, επί 4 χρόνια, αρνούνταν κατηγορηματικά να συναντήσει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας. Η μόνη συνάντηση που έγινε μαζί του ήταν τον Ιούλιο του 2018, ύστερα από συγκέντρωση και επεισόδια που έγιναν στην είσοδο του Υπουργείου του με τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ και τραυματισμούς εργαζομένων. Σε εκείνη τη συγκέντρωση κατασχέθηκε η ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ, ως φονικό εργαλείο, και συνδικαλιστικά στελέχη σύρθηκαν και σύρονται στην κρατική ασφάλεια κατηγορούμενα με τον μισό ποινικό κώδικα» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Επιπλέον τονίζει ότι «αποτελεί πράγματι πρόκληση ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που:

- Αρνήθηκε να καταβάλει με πολιτική απόφαση τον 13ο και 14ο μισθό στους Δημοσίους Υπαλλήλους,
- Πάγωσε τη διετία 16-17 για τη μισθολογική μας εξέλιξη,
- Παρέπεμψε στις καλένδες το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας,
- Συνυπέγραψε τη μείωση των κύριων συντάξεων κατά 40%,των επικουρικών κατά 50% και των συντάξεων χηρείας κατά 60%,
- Ψήφισε και εφάρμοσε ευλαβικά 3ο και 4ο μνημόνιο,
- Μείωσε το αφορολόγητο,
- Αύξησε τις εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων στον ΕΟΠΥΥ,
- Κατάργησε το ΕΚΑΣ,
- Ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για 99 χρόνια,
- Ιδιωτικοποίησε τα14 περιφερειακά αεροδρόμια και τόσα άλλα,

να έχει το θράσος να παραβρίσκεται στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «διεκδικώντας» την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε η Κυβέρνησή του, οι οποίοι τόσα δεινά έχουν επιφέρει στους εργαζόμενους, μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια».

Επιπλέον υπογραμμίζει ότι «είναι, πράγματι, τραγικά γελοίο και αποτελεί απίστευτη υποκρισία να παριστάνει τον υποστηρικτή των αιτημάτων των εργαζομένων, ο κ. Τσακαλώτος που υπήρξε ένας από τους πιο πιστούς υπηρέτες των Τροϊκανών και που υλοποίησε κάθε τους επιθυμία. Τον παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων και της κοινωνίας».