Κλείσιμο

ΓΓ υπηρεσιών Υγείας σε ΣΚΑΪ 100,3: Μειώνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Η πίεση στις νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ακόμα μεγάλη, αλλά τις τελευταίες ημέρες η πίεση στις εφημερίες έχει μειωθεί, τόνισε ο Γιάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ευγενίδη.

Εξήγησε ότι τις τελευταίες 3 με 4 μέρες στην Αττική, παρατηρείται σταθεροποίηση της κατάστασης με λιγότερες νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον κ. Κωτσιόπουλο, δεν ξεπερνά τις εικοσιτέσσερις ώρες η αναμονή των ασθενών που νοσηλεύονται με φορητούς αναπνευστήρες και περιμένουν να μπουν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το ποσοστό κάλυψης στις ΜΕΘ στην Αττική είναι στο 93% και στο λεκανοπέδιο υπάρχουν 411 ΜΕΘ Covid ενώ πέρσι υπήρχαν 550 σε όλη τη χωρά.

Ο ιδιωτικός τομέας στην Αττική, διαθέτει 233 ΜΕΘ εκ των οποίων το 75% έχει περάσει στο δημόσιο και χρησιμοποιείται από το ΕΣΥ και μόνο 59 κλίνες έχουν μείνει για τον ιδιωτικό τομέα που είναι όλες καλυμμένες. Οι ΜΕΘ στα ιδιωτικά θεραπευτήρια αφορούν non covid περιστατικά.

Ο γγ Υπηρεσιών Υγείας είπε επίσης ότι πάνω από 700 ασθενείς του ΕΣΥ εξυπηρετούνται από τον ιδιωτικό τομέα.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι κλίνες στα στρατιωτικά νοσοκομεία, αν χρειαστεί εκτιμώντας πάντως ότι δεν υπάρχει άμεσος σχεδιασμός ένταξης και άλλου στρατιωτικού νοσοκομείου στο ΕΣΥ.

Πηγή: skai.gr