Γερμανική πρεσβεία: Μεσίστια η γερμανική σημαία για την 76η επέτειο απελευθέρωσης του Άουσβιτς

Μεσίστιες κυματίζουν σήμερα οι σημαίες της Γερμανίας και της ΕΕ στο κτίριο της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, με αφορμή την 76η επέτειο απελευθέρωσης του Άουσβιτς.

«Σήμερα, θυμόμαστε τη μοίρα των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που δολοφονήθηκαν από το ναζιστικό καθεστώς. Πολλοί Γερμανοί συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα απίστευτου μεγέθους, το οποίο πολλοί περισσότεροι γνώριζαν και ενέκριναν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε σε τι μίσος και φανατισμό μπορεί να οδηγήσει» αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Έρνστ Ράιχελ. Η ανάρτηση του πρέσβη συνοδεύεται από φωτογραφία του στην οποίο απεικονίζεται να κρατά λευκό φύλλο χαρτιού με το μήνυμα σε έντονα μαύρα  γράμματα «Θυμόμαστε».

Επίσης, σε ανάλογη ανάρτηση, η γερμανική πρεσβεία επισημαίνει ότι από το 1996 η Ομοσπονδιακή Βουλή τιμά την επέτειο απελευθέρωσης του Άουσβιτς με επιφανείς ομιλητές, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι δεν περιορίζονται στην υπόμνηση του παρελθόντος, αλλά απευθύνουν προειδοποίηση για το μέλλον.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, το πρωί η γερμανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ πραγματοποίησε εξηντάλεπτη εικονική περιήγηση στους τόπους μνήμης του Ολοκαυτώματος του Βερολίνου. Η ξενάγηση μεταδόθηκε στο λογαριασμό της πρεσβείας στο Facebook.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ