Γεωργαντάς σε ΣΚΑΪ: Ποιες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες από τα κινητά μέσω του govApp

Πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία αποτελεί σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά, το application του gov.gr για τα κινητά που παρουσιάστηκε χθες στον πρωθυπουργό και βρίσκεται κι επίσημα στον… αέρα.

«Δεν υπάρχει κανένα κράτος στην Ευρώπη που να έχει τόσες πολλές ψηφιακές υπηρεσίες συγκεντρωμένες σε μια πύλη και να έχεις τη δυνατότητα αυτό να γίνεται μέσω κινητού τηλεφώνου. Για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχει αντίστοιχη εφαρμογή είναι μόνο για τις φορολογικές υπηρεσίες». 

Πρόσθεσε δε ότι «εμείς τις 822 υπηρεσίες που παρέχονται στο gov.gr κι ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του έτους να είναι 1.000, μπορούμε πλέον και τις προσφέρουμε στους συμπολίτες μας και από το κινητό τηλέφωνο. 

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς, κατεβάζοντας την εφαρμογή, οι πολίτες από όποιο σημείο κι αν βρίσκονται, μπορούν να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο και μπορούν να έχουν μαζί τους, διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή, όλα τα έγγραφα που έχουν εκδώσει και βρίσκονται σε θυρίδα και μπορούν να τα προωθήσουν όπου θέλουν. Αρχικά μόνο σε φυσικά πρόσωπα, αλλά σε σύντομο διάστημα και σε δημόσιες υπηρεσίες. 
 

Πηγή: skai.gr