Γεγονός ο σκανδαλισμός των πιστών από το Βατοπέδιο

Ο σκανδαλισμός των πιστών είναι γεγονός δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε συνέντευξη του εφημερίδα των ρωμαιοκαθολικών επισκόπων της Ιταλίας Αβενίρε, αναφερόμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. 

Ο κ. Ιερώνυμος προσθέτει ότι οι πιστοί μπορούν να αντιληφθούν πως μόνο ο τριαδικός θεός είναι αναμάρτητος, μόνο ο Χριστός είναι και ο τέλειος άνθρωπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος προσθέτει ότι ο αγώνας για τη Θέωση δεν στέφεται πάντα με επιτυχία και για εμάς τους κληρικούς αυτό είναι μια πραγματικότητα που δικαιολογημένα σκανδαλίζει το λαϊκό στοιχείο της Εκκλησίας.

Ερωτηθείς για τον αν ο Πάπας μπορεί να επισκεφθεί σήμερα την Αθήνα, ο Αρχιεπίσκοπος  με διπλωματικό τρόπο αποφεύγει να πάρει θέση.

Όπως αναφέρει, ως Χριστιανοί, αλλά και ως Έλληνες, φημιζόμαστε για τη φιλοξενία μας, ωστόσο μια επίσκεψη του Πάπα είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός για το οποίο απαιτείται σύνεση.

Το ζήτημα προσθέτει αφορά το σώμα της Ιεραρχίας, γιατί, όπως σημειώνει, η Εκκλησία πρέπει να κινείται μακριά από πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς και επικοινωνιακές ενέργειες.

Ερωτηθείς για το έργο του προκατόχου του Χριστόδουλου σημειώνει ότι ο τρόπος με τον οποίο διακόνησε την Εκκλησία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος.

Το έργο του είναι σημαντικό και η κληρονομιά που άφησε σπουδαία αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.
Πηγή: Νίκος Παπαχρήστου