Fuel Pass: Σήμερα η πληρωμή 900.000 δικαιούχων

Σήμερα θα ξεκινήσουν οι καταβολές της επιδότησης σε 900.000 πολίτες που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα βενζίνης την ώρα που ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ξεπερνά τις 1,5 εκατομμύρια και αναμένεται να αυξηθεί, καθώς η υποβολή τους συνεχίζεται απρόσκοπτα και χωρίς να εντοπίζονται δυσλειτουργίες. Κανένα πρόβλημα επίσης δεν έχει αναφερθεί και στη χρήση της κάρτας, καθώς οι οδηγοί φάνηκαν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι και δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες στην εφαρμογή.

Η επιδότηση καυσίμων που αποφάσισε η κυβέρνηση, με κόστος 130 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ανακουφίσει τους πολίτες από τις ανατιμήσεις στα καύσιμα, απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια δικαιούχους, το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου.

Ο χρόνος που απαιτείται για την πίστωση του επιδόματος βενζίνης μετά την έγκριση της αίτησης είναι δύο εργάσιμες ημέρες.

Στο μεταξύ, λύση δόθηκε και στο πρόβλημα που που αντιμετώπισαν όσοι επέλεξαν πίστωση σε smartphone χωρίς, όμως, να έχουν την εφαρμογή NFC που υποστηρίζει τις ανέπαφες συναλλαγές.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να ζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουν το smartphone ενός συγγενικού προσώπου προσθέτοντας ότι αναζητείται και εναλλακτικός τρόπος για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν αυτοί οι δικαιούχοι.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν να μην αφήνουν κενά στα πεδία που πρέπει να συμπληρώσουν καθώς η αίτηση δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού, ενώ το διαθέσιμο υπόλοιπο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέχρι την 31/07/2022.
 

Πηγή: skai.gr