«Φρένο» στα ρεβεγιόν με μπουφέ στα ξενοδοχεία – Τι αποφάσισε η κυβέρνηση

Κλείνει η κυβέρνηση οποιοδήποτε «παράθυρο» για επικίνδυνα ρεβεγιόν σε ξενοδοχεία εν μέσω πανδημίας, μετά και το σάλο που προκλήθηκε από τη διαφήμιση γνωστού ξενοδοχείου για χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο μπουφέ.

Τα ξενοδοχεία αξιοποίησαν διάταξη η οποία έδινε τη δυνατότητα λειτουργίας των εστιατορίων τους αποκλειστικά για όσους διανυκτερεύουν σε αυτά.

Σύμφωνα την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώθηκαν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και το καταναλωτικό κοινό, ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν θα λειτουργήσουν.

Θα επιτρέπεται μόνον η, στους διαμένοντες, υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο (room service). Εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου υπουργείου Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ κάλεσε τους καταναλωτές να καταγγέλλουν τέτοιες περιπτώσεις στην τηλεφωνική γραμμή 1520 προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στους απαραίτητους ελέγχους.

«Όλα αυτά είναι πολύ επικίνδυνα», «ας είμαστε λίγο φρόνιμοι , ας έχουμε περισσότερη ψυχραιμία για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που είναι δύσκολη για όλους ειδικά για τους εργαζόμενους», σχολίασε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο γνωστός σεφ, Λευτέρης Λαζάρου.

 

Πηγή: skai.gr