Επιδεινώνεται η εικόνα της φωτιάς στη Λέσβο: Απειλούνται δύο οικισμοί - Βίντεο - Φωτό

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης - Έχουν περισυλλεγεί από την παραλία των Βατερών τουλάχιστον οχτώ άτομα

Επιδεινώνεται όπως φαίνεται η εικόνα των πύρινων μετώπων στη Λέσβο. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Αδρέας Αξής αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου απειλούνται αυτή την ώρα ο οικισμός Σταυρός από τη μεριά των Βατερών, και η Βρίσα λίγο πιο πάνω. «Κάνουμε αντιπυρικές ζώνες στη Βρίσα δεν κινδυνεύει άμεσα, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα γυρίσματα του ανέμου» τόνισε ο κ. Αξής.  

Καίγονται σπίτια στα Βατερά ενώ  τραυματίστηκε ελαφρά και ένας πυροσβέστης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Έχουν περισυλλεγεί από την παραλία των Βατερών τουλάχιστον οχτώ άτομα,μεταξύ αυτών τέσσερις Γάλλοι τουρίστες. Μια Γαλλίδα τουρίστρια που λιποθύμησε στα Βατερά μεταφέρθηκε με το λιμενικό στο Πλωμάρι.

Σημαντική η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πυρκαγιά στα Βατερά Λέσβου. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν τέσσερα (4) CL-415, δυο (2) PZL, τέσσερα (4) Πυροσβεστικά οχήματα, δύο(2) υδροφόρες, τρία (3) λεωφορεία, ένας(1) Προωθητής Γαιών και ένα (1) Βυτιοφόρο Καυσίμου. Η Κ/Φ ΚΑΣΟΣ πρόκειται να καταπλεύσει στην περιοχή για πιθανή συνδρομή.

Βατερά


H φωτιά ξεκίνησε από δυο διαφορετικά μέτωπα τα οποία έχουν φτάσει στον παραλιακό οικισμό των Βατερών δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου καίγονται σπίτια Ταξιάρχης Βέρρος. Ανέφερε ότι έχουν καεί σπίτια στον οικισμό των Βατερών, κάτοικοι και τουρίστες μετακινούνται προς το Στάδιο του Πολυχνίτου ενώ και πλωτά του λιμενικού βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απομακρύνουν τουρίστες από την παραλία.

Μήνυμα προληπτική εκκένωσης από Βατερά προς Πολιχνίτο έστειλε νωρίτερα το 112. Η προληπτική εκκένωση του πολυσύχναστοι τουριστικού προορισμού των Βατερών αποφασίστηκε από τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρα τμήματα 9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο  Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. 

Το παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες από lesvosnews.net

λεσβος

Λέσβος

Λέσβος

Λέσβος

Λέσβος

λεσβος

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr