Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας στο Σύνταγμα

Αργά το απόγευμα της Τρίτης η πλατεία Συντάγματος πλημμύρισε με φως, καθώς φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, σηματοδοτώντας και επισήμως την έναρξη των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων.

Στην ολιγόλεπτη ομιλία του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης είπε: «Από την καρδιά της πόλης, εδώ από την πλατεία Συντάγματος, η Αθήνα στέλνει σήμερα, με την επίσημη φωταγώγηση, μήνυμα γιορτής, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας. Φέτος τα Χριστούγεννα είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί έχουμε ετοιμάσει για την πόλη μας, τους κατοίκους και τους επισκέπτες, ένα πρόγραμμα γεμάτο αγάπη, με οδηγούς μας τους αγγέλους».


Ο κ. Καμίνης ευχαρίστησε την ομάδα του ΟΠΑΝΔΑ που ετοίμασε το εφετινό εορταστικό πρόγραμμα ενώ προσκάλεσε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να περπατήσουν στο κέντρο και τις γειτονιές και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

Ο ΟΠΑΝΔΑ έχει ετοιμάσει φέτος 230 εκδηλώσεις, εντελώς δωρεάν για τις επόμενες 30 ημέρες, οι οποίες μεταμορφώνουν την κάθε γειτονιά της πόλης «σε πόλη των αγγέλων και μας καλούν να ζήσουμε τη μαγεία των εορτών» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Καμίνης.

Μετά τη φωταγώγηση της πόλης ακολούθησε συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων, της Παιδικής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Αθηνών και μουσική συναυλία με την Πέννυ Μπαλτατζή και την Athens Big Band, αλλά και το χορευτικό δρώμενο «Άγγελοι στην πόλη».