Φονικές πλημμύρες Μάνδρα: Να επιβληθούν παραδειγματικές ποινές ζητούν οι συγγενείς

Του Δημήτρη Δαμιανού

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στα δικαστήρια της Ευελπίδων ξεκίνησε η δίκη για μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, αυτή για τη φονική πλημμύρα της Μάνδρας που στοίχισε τη ζωή σε 24 πολίτες.

Στο δικαστήριο βρίσκονται δεκάδες συγγενείς των θυμάτων, που σε δηλώσεις τους ζητούν "να επιβληθούν παραδειγματικές ποινές" για να μην επαναληφθούν στο μέλλον αντιστοιχα περιστατικά.

Οι κατηγορίες για τους 21 εμπλεκόμενους (στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως η περιφέρεια Αττικής, ο δήμος Μάνδρας, τα δασαρχεια, οι πολεοδομιες κλπ) είναι σε βαθμό πλημμελήματος, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή .

Αρκετοί από τους 21  κατηγορουμένους της, υπόθεσης επέλεξαν να προσέλθουν στο δικαστήριο και άλλοι να εκπροσωπηθούν σπό τους δικηγόρους τους στη δίκη, ως έχουν το δικαίωμα από τη δικονομία. 

Απούσα από τα δικαστήρια και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρενα Δούρου,το όνομα της οοίας συγκαταλέγεται στον κατάλογο των κατηγρουμένων.

Συγγενείς θυμάτων και πληγέντες από τη φονική πλημμύρα δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταθέσουν περί τους 135 μάρτυρες. Ως εκ τούτου η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά, όπως παρατηρούσαν και παράγοντες της δίκης. 

 

Πηγή: skai.gr