Φολέγανδρος: Η περιπέτεια της Νεοζηλανδής - Επιβίωσε με καραμέλες - Τι δήλωσε

Τυλιγμένη με πλαστικές σακούλες για να ζεσταθεί, και τρώγοντας καραμέλες, κατόρθωσε να επιβιώσει επί 37 ώρες η πολυμήχανη 47χρονη Νεοζηλανδή τουρίστρια που έπλεε με φουσκωτό σκάφος ανοιχτά της Φολεγάνδρου.

Η Νεοζηλανδή Κουσίλα Στάιν κατόρθωσε να επιβιώσει καθόσον είναι έμπειρη ναυτικός, ενώ επέζησε χωρίς νερό, με τις καραμέλες να δίνουν την απαραίτητη ενέρεγεια. Η Στάιν είναι εκπαιδεύτρια και διδάσκει ναυτικούς πώς να επιβιώσουν στη θάλασσα εφόσον ναυαγήσουν, και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει στην πράξη τις γνώσεις της. 

Η γυναίκα ταξίδευε σε ιστιοφόρο μαζί με το Βρετανό φίλο της ονόματι Μάικ, για να το παραδώσει από τη νότια Τουρκία στην Αθήνα αποφάσισε να κάνει μια θαλάσσια βόλτα μόνη της. Του έστειλε μήνυμα να για του πει πως η μπαταρία του κινητού της ήταν χαμηλή και πως επέστρεφε στις 4.30 το απόγευμα της Παρασκευής, αλλά στην επιστροφή της έχασε ένα κουπί και οι άνεμοι παρέσυραν τη φουσκωτή βάρκα μακριά από το ιστιοφόρο που φέρει την ονομασία «Rival 34».

Όταν ο Βρετανός είδε ότι η γυναίκα δεν επέστρεφε, υπέθεσε αρχικά πως η 47χρονη θα παρέμενε στο νησί. Το Σάββατο το απόγευμα, όμως, μην έχοντας επιστρέψει, ανήσυχος για την τύχη της κάλεσε τις Αρχές. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό, που ξεκίνησε έρευνα ευρείας κλίμακας. Έτσι, η γυναίκα, χωρίς τροφή και νερό, τελικά διασώθηκε. 

Η απίστευτη περιπέτεια της γυναίκας παραμένει πρώτο θέμα στα νεοζηλανδικά ΜΜΕ. Όπως σημειώνει η εφημερίδα New Zealand Herald τα πρώτα της λόγια έδειξαν ότι δεν έχασε το χιούμορ της παρά την πολύωρη περιπέτειά της. Η Στάιν έκανε το πρώτο τηλεφώνημα στην ανακουφισμένη μητέρα της Γουέντι. «Έχω μια καραμέλα ακόμα μαμά!» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: skai.gr