Φλόγα η...Πειραιώτισσα

Στην Αττική συνεχίζει σήμερα το ταξίδι της η Ολυμπιακή φλόγα. To πρωί ξεκίνησε από το Μαραθώνα - όπου και διανυκτέρευσε - και στη συνέχεια πέρασε από τα Μεσόγεια, το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια, τα Μελίσσια, τη Κηφισιά, τα Ανω Λιόσια, το Καματερό, τη Πετρούπολη, τους Αγίους Αναργύρους, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια,το Κερατσίνι, για να βρεθεί στις 21:25 στη Δραπετσώνα.
Από εκεί η φλόγα θα μεταφερθεί στην τριήρη, η οποία, με 180 εθελοντές κωπηλάτες, θα περάσει από το Μικρολίμανο, το Πασαλιμάνι, θα κάνει τον περίπλου της Πειραϊκής Ακτής, για να καταλήξει στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά.
Το βωμό θα ανάψει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, στη πλατεία Κοραή, όπου η Φλόγα θα διανυκτερεύσει. Εκεί θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το Μάριο Φραγκούλη.
Το μήνυμα των Αγώνων θα μεταφέρουν συνολικά 600 λαμπαδηδρόμοι, μεταξύ των οποίων αθλητές, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι. Λόγω της λαμπαδηδρομίας, μέχρι τις 10 το βράδυ θα απαγορεύεται σταδιακά η στάση και η στάθμευση των οχημάτων.
Πηγή: skai.gr