Εύβοια: «Eπί ποδός πολέμου» για την φωτιά- Νέα μικρή αναζωπύρωση στο μέτωπο Γαλατσώνας

Επί ποδός παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι στην Εύβοια υπό τον φόβο νέων αναζωπυρώσεων των πυρκαγιών.

Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα δείχνει κάποια πρώτα σημάδια βελτίωσης ωστόσο αυτό δεν αποτελεί προκαλεί εφησυχασμό με τις πολύ ισχυρές δυνάμεις που βρίσκονται στο νησί να βρίσκονται συνεχώς σε καθεστώς επιφυλακής.

Ενδεικτικά συναγερμός σήμανε νωρίτερα κατόπιν μιας μικρής- ευτυχώς- αναζωπύρωσης που σημειώθηκε στο μέτωπο της Γαλατσώνας.

Η φωτιά γρήγορα άρχισε να καίει τα πρώτα δέντρα στην περιοχή ωστόσο Έλληνες και  Σέρβοι πυροσβέστες έσπευσαν άμεσα στο σημείο, καταφέρνοντας με την αρωγή και εθελοντών να την σβήσουν.

Στη δασική πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας συνεχίζουν να επιχειρούν 892 πυροσβέστες με 50 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 232 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Κύπρο 34 πυροσβέστες με 2 οχήματα, από Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από Σερβία 39 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ασθενοφόρο, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα, από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα, από Μολδαβία 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επίσης επιχείρησαν περιοδικά 21 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 4 Ε/Π της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού, 2 Ε/Π της Αιγυπτιακής Αεροπορίας Στρατού, 2 Ε/Π από Σερβία, 2 Ε/Π από Ελβετία και 1 Ε/Π ως συντονιστικό καθώς και 6 Α/Φ συμπεριλαμβανομένων 2 Α/Φ από Ισραήλ. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Πηγή: skai.gr