Εύβοια: Εκκλησία στον δήμο Κύμης Αλιβερίου θα τελέσει την Ανάσταση στις 12 τα μεσάνυχτα παρά την οδηγία της Ιεράς Συνόδου

Εκκλησία στον Δήμο Κύμης αποφάσισε να τελέσει τη λειτουργία της Αναστάσεως του Κυρίου στις 12 τα μεσάνυχτα παρά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου η Ανάσταση να γίνει φέτος στις 9 το βράδυ.

Όπως αναφέρει το evima.gr σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιερού Ναού, η οποία τοιχοκολλήθηκε έξω από την εκκλησία γνωστοποιεί στους πιστούς ότι η Ανάσταση του Κυρίου θα τελεστεί στις 12 τα μεσάνυχτα και όχι στις 21:00 όπως έχει αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος.

Πρόκειται για τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στους Ανδρονιάνους του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Ωστόσο ως προς την Α­κο­λου­θί­α της Α­να­στά­σε­ως, η Ι­ε­ρά Σύ­νο­δος έ­λα­βε σο­βα­ρά υ­π’ ό­ψη τους ι­σχύ­ον­τες πε­ρι­ο­ρι­σμούς της κυ­κλο­φο­ρί­ας και ε­πι­θυ­μών­τας την κα­λύ­τε­ρη ποι­μαν­τι­κή ε­ξυ­πη­ρέ­τη­ση των πι­στών, οι ο­ποί­οι δεν πρέ­πει ε­π’ ου­δε­νί να στε­ρη­θούν την συμ­με­το­χή στην χα­ρά της Α­να­στά­σε­ως, α­ποφά­σι­σε ο­μό­φω­να κά­νον­τας χρή­ση της Οι­κο­νο­μί­ας της Εκ­κλη­σί­ας, ό­πως φα­νε­ρώ­νε­ται στην πλού­σια πα­ρά­δο­σή Της, την προ­σαρ­μο­γή της ώ­ρας τε­λε­τής της Α­να­στά­σε­ως στις 9.00 μ.μ. του Με­γά­λου Σαβ­βά­του.

Η Τε­λε­τή θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στο προ­αύ­λιο των Ιε­ρών Να­ών, σύμ­φω­να με την πα­ρά­δο­ση, και θα α­κο­λου­θή­σει η Α­να­στά­σι­μη Θεί­α Λει­τουρ­γί­α εν­τός του Ι­ε­ρού Να­ού.

Πηγή: evima