Κλείσιμο

Εύοσμος: Σε κλοιό κατάληψης το 2ο ΕΠΑΛ (pic)

«Μπαρούτι» εξακολουθεί να μυρίζει στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, όπου από νωρίς το πρωί μαθητές του σχολείου έκλεισαν τις πόρτες με λουκέτα, προκειμένου να προχωρήσουν σε κατάληψη, όπως μεταδίδει το GRtimes.

Ήδη από τις προηγούμενες μέρες η κατάσταση ήταν έκρυθμη, με σκηνές βίας και διαπληκτισμούς μεταξύ μαθητών και εξωσχολικών.

Θυμίζουμε ότι όπως κατήγγειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, το πρωί της Τρίτης σημειώθηκε απρόκλητη επίθεση ατόμων που φέρονται να ανήκουν στον εθνικιστικό χώρο εναντίον μαθητών, ειδικότερα “την ώρα που μαθητές του σχολείου καλούσαν σε γενική συνέλευση για να συζητήσουν το κάλεσμα των μαθητών στην κινητοποίηση της Πέμπτης 20/1, αλλά και τους όρους με τους οποίους άνοιξαν τα σχολεία μαζί με τις συνθήκες λειτουργιάς του ΕΠΑΛ.

Εκείνη την ώρα μερίδα μαθητών με εξωσχολικούς εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην αρχή και στη συνέχεια με χτυπήματα και προπηλακισμούς προσπαθούσαν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία, κατέβασαν το πανό που ζητούσε «μόρφωση και υγεία για τους μαθητές“.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο,  τον περασμένο Σεπτέμβριο πάλι είχε προκληθεί ένταση, μετά τα επεισόδια της Σταυρούπολης.

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ.

Πηγή: GR TIMES