Κλείσιμο

Έτσι δρούσε η σπείρα των 35 ληστών στο κέντρο της Αθήνας

Πάνω από 200 φορές είχαν συλληφθεί από το 2010 τα μέλη της σπείρας που εξάρθρωσε η αστυνομία και η οποία δρούσε στο κέντρο της Αθήνας διαπράττοντας κλοπές και ληστείες.

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία ταυτότητας 22 μελών της σπείρας που συνελήφθησαν και ακόμη 13ων που αναζητούνται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το πεδίο δράση τους βρισκόταν στις περιοχές Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Ομόνοια, Εξάρχεια και Νέος Κόσμος.

Τουλάχιστον τρία άτομα, πλησίαζαν πεζούς σε πολυσύχναστα ή σε απομονωμένα σημεία.

Ο πρώτος δράστης εντόπιζε το στόχο, κυρίως άτομα ηλικιωμένα ή πιο νεαρά νεαροί μειωμένης σωματικής διάπλασης. Ο δεύτερος έκανε την κλοπή και αμέσως έδινε τη λεία στον τρίτο δράστη, που φρόντιζε να εξαφανιστεί αμέσως. Τις περισσότερες φορές, είχαν τη βοήθεια και άλλου ατόμου, που είχε το ρόλο τσιλιαδόρου, υπό τον φόβο της αστυνομίας.

Στο στόχαστρο της σπείρας έμπαιναν και αυτοκίνητα σταθμευμένα σε απόμερα σημεία. Κριτήριο για την επιλογή του ΙΧ που θα «χτυπούσαν» ήταν η παλαιότητά του ή το αντικλεπτικό σύστημα του οχήματος. Οι δράστες έσπαγαν τα τζάμια, παραβίαζαν κλειδαριές και αφαιρούσαν πολύτιμα αντικείμενα.

Τα κλοπιμαία διοχετεύονταν σε δίκτυο κλεπταποδόχων στην οδό Μαινάνδρου. Εκεί «καθάριζαν» τη μνήμη των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων και στη συνέχεια τα πουλούσαν.

Μεταξύ των κλοπιμαίων που κατασχέθηκαν από τις αρχές, είναι 170 τηλέφωνα, περισσότερα από 50 τάμπλετ, τηλεοράσεις και πολλά κοσμημάτων. Η αξία των κλοπιμαίων, υπολογίζεται ότι ξεπερνά το ποσό των 180.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές αρχές, συνεχίζουν τις έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη και των υπόλοιπων μελών της σπείρας.

Πηγή: skai.gr