Ετοιμότητα για το χιονιά

Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της επέλασης του χιονιά, το Σαββατοκύριακο, σε όλη τη χώρα, καθώς κύριο μέλημα είναι να παραμείνει ανοιχτό το εθνικό δίκτυο.

Για το λόγο αυτό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απαγόρευσε την κυκλοφορία από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου έως την ίδια ώρα της Δευτέρας των βαρέων οχημάτων σε ολόκληρο τον εθνικό οδικό άξονα, ενώ όπου κριθεί αναγκαίο, το μέτρο θα επεκταθεί και στο επαρχιακό δίκτυο των νομών.

Παράλληλα, αλάτι έχει ήδη διανεμηθεί από τις περιφέρειες που συντονίζουν την επαφή τους με τους δήμους και τις νομαρχίες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο παγετός.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Μαργαρίτης Μουζάς, κάλεσε τους πολίτες να επικοινωνούν με τον τριψήφιο αριθμό 112 για οποιοδήποτε πρόβλημα.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μεταφορών, ο Κ. Χατζηδάκης έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ασφάλειας στις μετακινήσεις των επιβατών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τα δρομολόγια των οποίων θα εκτελεστούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Μέριμνα για άστεγους. Ανοιχτό για όλο το 24ωρο θα παραμένει από το Σάββατο το Κέντρο Σίτισης Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Πειραιώς 35, όπου θα διανέμονται φαγητό, ροφήματα και ρουχισμός.

Όσοι εντοπίσουν άστεγους που χρειάζονται βοήθεια μπορούν να ειδοποιούν στο τηλέφωνο 21052 46 515.

Τέλος, ελικόπτερο του στρατού πρόκειται να μεταφέρει το Σάββατο τρόφιμα στην αποκλεισμένη Γαύδο.
Πηγή: skai.gr