Κλείσιμο

Έτοιμοι να "πλημμυρίσουν" την Αθήνα με νοθευμένη ηρωίνη

Προδόθηκαν από τη "μεγάλη" ζωή που έκαναν, ξενυχτώντας σε νυχτερινά κέντρα και σπαταλώντας χρήματα χωρίς να δουλεύουν. Ο λόγος για εννέα αλλοδαπούς που – σύμφωνα με την Αστυνομία – αποτελούσαν μία από τις μεγαλύτερες σπείρες που διακινούσε ηρωίνη στη χώρα μας.

Οι αστυνομικοί πρόσεξαν ένα πολυτελές τζιπ BMW X5 με βουλγαρικές πινακίδες, το οποίο κινείτο ύποπτα και δεν άργησαν να μάθουν ότι οι επιβάτες του ήταν υπηκοότητας Συρίας. Αρχικά, οι αστυνομικοί εκτιμούσαν ότι πιθανόν οι ύποπτοι να ασχολούνταν με εμπόριο όπλων και εκρηκτικών, γι' αυτό και τους έθεσαν υπό παρακολούθηση.

Έτσι, εντόπισαν στα Κάτω Πατήσια ένα ημιυπόγειο χώρο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ως εργαστήριο ραπτικής - φασόν. Εκεί, πήγαιναν τη νύχτα και έβαζαν διάφορα αντικείμενα σε νάιλον σακούλες.

Ακολούθησε έφοδος και διαπιστώθηκε ότι στο βάθος του εργαστηρίου υπήρχε ένας κρυφός χώρος, όπου λειτουργούσε ένα πλήρες εργαστήριο επεξεργασίας και συσκευασίας ηρωίνης. Στο εργαστήριο βρέθηκαν 134 κιλά ηρωίνης και όλος ο εξοπλισμός για τη νόθευση και τυποποίηση των ναρκωτικών.

Ύστερα από τη συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά εννέα αλλοδαποί και συγκεκριμένα έξι υπήκοοι Συρίας, από 24 μέχρι 41 χρόνων, ένας 22χρονος από το Μπανγκλαντές, ένας 30χρονος από το Σουδάν και μία 27χρονη Ρουμάνα.

Επίσης, στα σπίτια των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με σιγαστήρα, φυσίγγια, άλλο ένα κιλό ηρωίνης, πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες καθώς και άλλα έγγραφα και πλήθος πειστηρίων για τη δράση της εγκληματικής ομάδας.

Κατασχέθηκαν ακόμα το πολυτελές τζιπ, δύο ΙΧ αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος, η ηρωίνη που βρέθηκε, με τη νόθευση που θα γινόταν στο εργαστήριο, θα μπορούσε να φτάσει συνολικά τα 700 κιλά, που στη χονδρική η αξία της ανέρχεται σε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.
Πηγή: skai.gr