Ερυθρός Σταυρός- Θάνατος 77χρονου: Τι δείχνουν τα αποτυπώματα στον αναπνευστήρα

Σε εγκληματική ενέργεια φαίνεται να οφείλεται ο θάνατος του 77χρονου ασθενή με κορωνοϊό, που βρισκόταν διασωληνωμένος σε δωμάτιο στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο θάνατος του άντρα φαίνεται να οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση και πιο συγκεκριμένα να του έκοψε την παροχή οξυγόνου ένας 59χρονος που νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το θύμα 77 ετών είχε βαριά υποκείμενα. Διασωληνώθηκε στις 5 Απριλίου και κατέληξε χθες το βράδυ λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ο 77 χρονος ηταν διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο, με παρακολούθηση από μόνιτορ και στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ για ΜΕΘ. Χθες βράδυ, το μόνιτορ έδωσε συναγερμό και οι δύο δευτερεύουσες γιατροί πήγαν στον θάλαμο. Είδαν ευθεία γραμμη στις ζωτικές λειτουργίες και ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ. Ο χώρος ήταν αναστατωμένος. Ο αναπνευστήρας βρισκόταν εκτός πρίζας και αναποδογυρισμένος. Λειτουργούσε με την μπαταρία του αλλά ο σωλήνας οξυγόνου είχε αφαιρεθεί από τον ασθενή.
Παρά τις προσπαθειες των γιατρών ο ασθενής δεν τα κατάφερε και οι γιατροί βλέποντας τον χωρο ειδοποίησαν την διοίκηση και εκλήθη η αστυνομία.

Ο ύποπτος και το ψυχιατρικό ιστορικό

Ο ύποπτος φέρετα να είνα ένας 59χρονος επίσης με covid και πνευμονική εμβολή και παθολογικά υποκείμενα. Ο ίδιος εισήχθη στις 4 Απριλίου και καθώς του έπαιρναν ιστορικό ανέφερε ένα ασαφές ψυχιατρικό ιστορικό, με κάποιο περιστατικό ψυχιατρικής φύσεως στο παρελθόν. Έτσι πριν την εισαγωγή τον εξέτασε και ψυχίατρος και τον βρήκε ήρεμο και συνεργάσιμο.

Τι εκτιμά η αστυνομία

Σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις είναι σίγουρο ότι κάποιος παρενέβη στην παροχή οξυγόνου. Επιπλέον, πήραν αποτυπώματα από τον αναπνευστήρα του θύματος και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί τα αποτυπώματα του 59χρονου.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την ασφάλεια Αθηνών για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Έχει σχηματιστεί δικογραφία και θα γίνει και η τυπική ΕΔΕ για τα όσα αφορούν τα εκτός πιθανής εγκληματικής ενεργείας.

Πηγή: skai.gr