Εισαγγελική έρευνα για ψευδή δημοσιεύματα, για μαθητές που «θα οδηγούνται σε δομές covid» αν είναι 2η φορά θετικοί

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας τίθενται σειρά ψευδών ειδήσεων που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, σχετικά με την διαδικασία των αυτοδιαγνωστικών τεστ νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19, που πρέπει να κάνουν οι μαθητές.

Τα δημοσιεύματα αυτά αναφέρουν ψευδώς πως αν ένας μαθητής κάνει το self test και βγει δεύτερη φορά θετικός, θα οδηγείται σε «δομή covid», κάτι που δεν προβλέπεται πουθενά στην σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ), η οποία αναφέρει λεπτομερώς την διαδικασία που ορίζεται, με δωρεάν έλεγχο εντός 24 ωρών σε δημόσια δομή, περιορισμό στο σπίτι μέχρι τον επανέλεγχο και εφαρμογή του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ σε περίπτωση που ο ελεγχόμενος έχει την λοίμωξη.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ενημερώθηκε για τα ψευδή δημοσιεύματα και κινητοποιήθηκε άμεσα, δίνοντας εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Εντολή της εισαγγελέως στον εισαγγελικό λειτουργό που θα χειριστεί την έρευνα, είναι να εντοπίσει τα επίμαχα δημοσιεύματα και να διακριβώσει αν και από ποιους έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ