ΕΠΟ: Ποδόσφαιρο «ώρα μηδέν» - Παρελθόν ο προϊστάμενος αδειοδοτήσεων

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η συνεχιζόμενη προσπάθεια απαξίωσης της ΕΠΟ, με τελευταίο κρούσμα την υποβάθμιση του προϊσταμένου αδειοδοτήσεων της ομοσπονδίας, ενός καθόλα άξιου στελέχους, που εξαφάνισαν με μια υπογραφή. Την ίδια ώρα, παρότι Νοέμβριος, στον αέρα βρίσκεται ακόμη το πρωτάθλημα της Super League 2…

H οργάνωση και η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη χώρα μας είναι ο ιδρυτικός σκοπός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που διοικεί εδώ και δεκαετίες το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Τουλάχιστον στα χαρτιά, γιατί στην πράξη, η περιβόητη ΕΠΟ απαξιώνει με όποιο τρόπο μπορεί, το πιο δημοφιλές άθλημα του κόσμου.

Ο Γιώργος Δημητρίου, δεν είναι πλέον προϊστάμενος Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, καθώς η σχετική διεύθυνση καταργήθηκε σύμφωνα με νέο οργανόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Παρόλο που πολλοί θεωρούσαν πως είναι ο πλέον αδέκαστος υπάλληλος της Ομοσπονδίας που δεν φοβήθηκε να έρθει αντιμέτωπος με συμφέροντα, καθαιρέθηκε όχι με ΔΣ, αλλά με ένα mail του εκτελεστικού διευθυντή που αποφάσισε για το νέο οργανόγραμμα..

Θυμηθείτε την προειδοποίηση του Θοδωρή Ζαγοράκη το Σεπτέμβριο, όταν έφευγε από την ΕΠΟ: «Όσο κάποιοι συνειδητά συνεχίζουν να απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, συμβάλλοντας με την στάση τους στη διατήρηση ενός τοξικού κλίματος, άνευ λόγου και αιτίας, όπου ο καθένας διεκδικεί μονίμως το ρόλο του θύματος, τόσο θα μικραίνει το άθλημα στα μάτια των Ελλήνων φιλάθλων».

Ποιοι είναι όμως στο ΔΣ της ΕΠΟ που αποφάσισαν να διώξουν τον Γιώργο Δημητρίου – και στη θέση του να βάλουν έναν δικηγόρο της Ομοσπονδίας;

Είναι ο Παναγιώτης Δημητρίου που εκτελεί χρέη προέδρου, ο 1ος αντιπρόεδρος Στέργιος Αντωνίου και ο ταμίας Κλέαρχος Τζαφέρης, που – σύμφωνα με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου – επιχείρησαν – παρανόμως – να καταργήσουν, φωτογραφικά για 10 ομάδες, τη διαδικασία της αδειοδότησης για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Super League 2 παραβιάζοντας το καταστατικό της ΕΠΟ.

Όλο αυτό το σκανδαλώδες παρασκήνιο αποσκοπεί στο ποιες ομάδες θα μπουν στην Football League 2. Και ίσως ακουστεί σουρεαλιστικό, αλλά είναι τέτοιο το μπάχαλο και στο υπουργείο Αθλητισμού, που έχει μπει Νοέμβρης, σε λίγο θα κάνουμε Χριστούγεννα, κι όμως η δεύτερη εθνική κατηγορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη χώρα μας, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει!

Αυτός ο τραγέλαφος, φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος αποφάσισε προ μηνών – δίχως κανένα σχέδιο, να συγχωνεύσει την Super League 2 και την Football League, και έτσι, η πρεμιέρα του πρωταθλήματος πάει από αναβολή σε αναβολή…

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΕΠΟ